Стоп патрони

Стоп патрони
04-10-2017г.
69
Николай Фенерски

Съединени Американски Щати – знаете ли думата щат какво означава на словашки и чешки? Държава. И държавата САЩ всъщност е сбор от държави със свои отделни закони.

Обединени в едно американски държави. Имат една обща конституция, имат общи федерални служби. Но са автономни по законодателство и в някои щати има смъртно наказание, в други няма. Винаги има начин нещо да си остане отделно, искам да кажа. В държавата САЩ често стрелят с метални патрони. И полицаите, и откачалките. Такова им е културното ниво. Целта е може би да се приеме закон, с който да затегнат режима за свободна продажба на оръжие.

Бях в Барселона през 2012 година, точно на 14 ноември, когато се проведе vaga general, всеобща стачка. Срещу какво протестираха тогава каталунците?

Не бях виждал толкова народ на едно място, обединен от идея за промяна на статуквото. Съобщиха, че по улиците на града има към 500 хиляди души. Казваха, че протестират срещу корупцията, глобализацията, Системата. Лепяха стикери върху офисите на банките: Мордор, написано с големи букви. Скриваха имената на банките с тази дума, Мордор. Царството на злото.

 Какво искат каталунците? Но не ми пробутвайте позицията на Мадрид, нито на ЕС. Всичко в медиите е менте. До нас стига прецедена и модерирана информация. Всички говорят само за сепаратизма им, за желанието им да се отделят, а какво означава това не се пояснява. Представете си, че от утре им дадат пълна независимост и станат отделна държава. И какво ще стане, Испания ще обеднее? Или Каталуния ще забогатее още повече? Нищо от това. На каталунците им писна някой да им диктува правила, които не искат да спазват. Те имат отделен език, отделна култура, искат и отделна държавна администрация. И не разбирам защо от това се прави трагедия. Администрацията в Мадрид не им допада, това е толкова естествено.

 Испания не е моноетническа държава. Те са сбор от множество отделни херцогства. Каталунците обаче не желаят някакъв там смешник да им се прави на техен цар, те са републиканци. Царят излиза от високомерната си позиция да говори след години на мълчание. И пак порицава. Само че на живите каталунци такива монархически номера не им минават. Всички величества се изживяват като свръхчовеци. За мен обаче клошарят от гарата и английската кралица имат еднаква човешка стойност.

 Каталунците искат да отговорят на глобализацията с локализация. Така трябва. Глобализацията е зараза, болест, уеднаквяване, унифициране, изглаждане на различията, издялкване с теслата, навличане в униформа, комунистофашизъм е глобализацията. Глобализацията ни кара да плюскаме гемеота, е-та, отрови, глобализацията позволява на монсанто и басф да крият съставките на препаратите, с които карат житото да расте много по-бързо и да ражда много повече. Тези съставки са истински боклук, който ние употребяваме, защото глобализацията направи така, че хлябът да е стотинки, полските домати да са по-евтини от истинските.

{BANNER_ID-3}

Глобализацията е най-голямото зло на нашето време и каталунците просто не я желаят. Имат предпоставки да искат независимост и го правят. Ако ние в областите Видин, Монтана и Враца имахме подобни предпоставки, също щяхме да искаме да се отделим административно от гадините в София и да си имаме свои закони.

 От далечината на селска София демократът Иво Беров отново излезе с интересна позиция как богатите искали били да се отделят от бедните и не изпитвали били никаква солидарност и докъде щяло да стигне всичко, ако хората сме били толкова разединени и егоистични. Смешен плач, неоправдан и погрешен. Испания и без Каталуния не е бедна страна. В оня български филм човекът питаше що за кучета и котки може, а за прасета не може. Да се гледат в апартаментите. Щото кучетата и котките не са прасета, затова. Прасетата цапат, смърдят, стават прекалено тлъсти и вършат свинщини.

Това е отговорът на въпроса защо Косово е Сърбия и защо Каталуния не е Испания.

 Сепаратизмът на Каталуния противоречи на плана за обединение на планетата. Или може би е в плана за хаоса на някои? Ще поживеем, ще видим. Едва ли допускат модераторите на световните събития процесите в Каталуния да не са контролирани.

 На 14 ноември 2012 се присъединих към хората по улиците в Барселона и питах някои от тях за какво става дума, какво искат. Днешните протести са продължение на онези. Каталунците не са като нас. И го казах на един човек, когато ме попита откъде съм. Бях удивен и възхитен от желанието им да протестират толкова масово. И му викам, от България съм, там такива неща като при вас са невъзможни. Защо, пита ме. Ми щото сме такива, не протестираме. Никога. Попитах го има ли насилие по време на такива големи стачки. Почакай до полунощ и ще видиш, отговори.

 След като множеството се пръсна, дойде най-интересното. Малки групи от най-радикализирани протестъри обикаляха и палеха контейнери, разбиваха витрини, обръщаха автомобили. Винаги ще има хора, които мечтаят за война. Някои такива се присъединяват към ДАЕШ, просто имат нужда от адреналин и силни усещания. Разглезени тъпанарчета. Полицията ги преследваше с микробуси, от които се изсипваха десетина полицаи с пушки в ръце. Гърмяха срещу тях на около пет метра от мен. Бях смаян. Пушките изглеждаха истински, само патроните им бяха гумени, предизвикват синини по тялото. Въздействат като удар с юмрук. Помислих си дали някой ден тези полицаи няма да заредят патрони с олово вместо с гума.

 Сега вече съм убеден, че ще го направят. Защото ги видях как ритат, бутат, удрят и скубят човеците, все едно са говеда. Някой веднага рече, че и това е част от пропагандата. Но каквото и да е, то е факт, тези ченгета удрят безмилостно. АСАВ. Мразя ченгетата и номерата им. А най-много мразя у тях професионалното им отклонение да виждат у всеки човек престъпник.

Комунистофашизмът на глобализацията е моят враг. И знам, че битките тепърва предстоят.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.