СМЕСЕН MAGAZINE
Колко наглост е нужна, за да умират хора в краката ти, а ти да приветстваш техните убийци? Защо Германия, въпреки недоволството си, отново избра стария канцлер? Имат ли малцинствата роля на поддържащо мнозинство за Меркел?
Меркел иска още много мигранти

Лентата | 05/10/2017

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Това стана ясно от преговорите за съставяне на ново правителство в Германия, при които дългогодишният канцлер отказа да приеме вариант за ограничаване на бежанците.

Всъщност, това е теза, която тя поддържаше, както през цялото си управление, така и по време на предизборната си кампания.
Тук изненада няма.  Но има въпроси.

Защо след като целият свят определи поведението й като най-голямата политическа грешка в съвременната история, Меркел продължава да държи вратите на страната си (и континента) отворени?
Защо безспирните атентати и невинни жертви не са достатъчен мотив за въвеждане на някакъв критерии и горна граница на пропускливостта?
Чии интереси, всъщност, обслужва Меркел?
Колко наглост е нужна, за да умират хора в краката ти, а ти да приветстваш техните убийци?
Защо Германия, въпреки недоволството си, отново избра стария канцлер?
Имат ли малцинствата роля на поддържащо мнозинство за Меркел?

 Не е нужна докторска степен, за да разсъдим, че подобна безкритична приветливост към мигранти и бежанци е деструктивна и самоубийствена за цяла Европа.

Безкомпромисното отношение на Меркел идва да покаже три неща:

Първо - това е твърдата политика, която Европа ще продължи да държи по отношение на миграцията в следващите години, така че всички приказки за повишаване на мерките за сигурност, преформатиране на Европейската политика и затваряне на граници, са само прах в очите за наплашения народ.
Второ – Меркел, както и останалите Европейски лидери играят в друг отбор.
Трето – гответе се за още много атентати.

 Други статии от този авторКоментари