СМЕСЕН MAGAZINE
Вече са издадени заповеди за връщането на половин милион души, но едва 226 хиляди от тях наистина са напуснали ЕС. В общия случай връщанията се извършват от държавите от ЕС, а не от граничната служба "Фронтекс".
Над 250 000 потенциални терористи в Европа!

Лентата | 05/10/2017

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

В ЕС миналата година са се намирали един милион мигранти, като половината от тях не отговарят на изискванията да останат и следва да бъдат върнати там, откъдето идват.

Това показват данни, представени днес от Европейската комисия и цитирани от БТА.

Това са официални данни. Това значи, че поне 500 000 нелегални мигранти живеят без доход и ангажираност. Те не могат да разчитат на помощи и подслон. Но Европа продължава да бъде предпочитаната дестинация. Това значи, че намират, каквото търсят. И са доволни. 

Според данните, вече са издадени заповеди за връщането на половин милион души, но едва 226 хиляди от тях наистина са напуснали ЕС. В общия случай връщанията се извършват от държавите от ЕС, а не от граничната служба "Фронтекс". Остават повече от 250 000 незаконно-пребиваващи!

Ето каква е картината: 

От началото на тази година "Фронтекс" е върнала близо 9000 мигранти, през миналата година - близо 8000, а през 2015 г. едва 3565 души. Подлежащите на връщане са чужденци, проникнали в ЕС незаконно и които не произхождат от опасна държава. Онези, които произхождат от опасни държави вероятно са в безопасност наоколо за наша сметка?!

Статистиката показва, че от началото на тази година в ЕС убежище са получили 21,5 на сто от пристигналите сомалийци, 28,5 на сто от гвинейците, 17 на сто от гражданите на Бангладеш, 28 на сто от жителите на Кот д'Ивоар и всеки трети малиец.

ЕК призова днес за ускоряване на изпълнението на решенията за връщане на мигрантите. ЕК осъжда и призовава от няколко години. Май само с призиви не става... 

 Други статии от този авторКоментари