Дупка до дупка! У нас е така!

Дупка до дупка! У нас е така!
05-10-2017г.
16
Лентата

България е на 92-ро място от 137 държави по качество на пътищата. Това се посочва в Глобалния индекс на конкурентоспособността за 2017 - 2018 година, съставен от Световния икономически форум.

Какво означава това? Преди нас в класацията са Виетнам, Уганда, Танзания и Алжир.

Преди нас са и страните от третия свят - Мали, Замбия, Сенегал и Ботсвана. Държави, в които знаем, че хората умират от глад и дори лешоядите намазват повече от бозайниците.

Изненадата е, че водим съседките ни – Румъния и Сърбия. Явно каруцарския манталитет на Балканския полуостров е несломим, колкото и пари да налива ЕС за магистрали. Естествено – много преди нас са Турция на 30-то място и Гърция на 44-то.

Най-качествени се оказват пътищата на Обединените Арабски Емирства, следвани от тези в Сингапур и Швейцария. На дъното на класацията са Демократична република Конго и Мавритания.

{BANNER_ID-3}

И отново у нас! Сумарно, транспортната инфраструктура на България е поставена 81-во място. Тук пък ни води Хондурас - в Централна Америка.

Изобщо, речите за родната гордост - магистралите, могат да хвърлят прах в очите  само на онези, които са свикнали да вдигат прах по пътищата. Дупките ни остават запазена марка. Някъде между киселото мляко и ароматната роза.  

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.