Актуално
А всъщност, отговорът трябва да е силен, недвусмислен и обединен. Всички застават зад заплашеното лице, правят огромен скандал от това, БТВ и Канал 1 първи излизат и осъждат тези действия, а после никога повече не канят тези хора в ефир, докато не се извинят. От своя страна, Нова телевизия трябва да вземе изрични, публични мерки. Всички медии трябва да се обединят и публично да покажат, че това НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧВА.
Скандално! Управляващи заплашват работата на водещ в ефир!

Гост-автор | 06/10/2017

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

След като Ани Цолова си тръгна мистериозно от сутрешния блок на Нова телевизия, Виктор Николаев остана сам. Това съвсем не е най-удобната и стабилна позиция. Но тази сутрин недопустимо бяха минати някои граници. В предаването днес един след друг гостуваха депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиерът и лидер на националистите от НФСБ Валери Симеонов. И ДВАМАТА си позволиха да заплашват работата на  водещия в ефир! 

Докато Тодоров  говореше срещу президента Румен Радев за сделката с грипените, Виктор Николаев попита дали става дума за "шайка". Депутатът от ГЕРБ е автор на книгата "Шайка - Бойко, Росен, Цецо и другите". от времето, когато беше яростен критик на режима на Бойко Борисов. Въпросът вбеси Тодоров и той отговори: 

"Много силни думи. Ще ви изядат хляба. Тя и вашата колежка беше тръгнала в такава посока, ама гледам -липсва столчето ѝ. За такъв въпрос, аз ако съм шеф в телевизията, уволнявам"

Последва гостуването на Симеонов. По темата за назначенията по роднинска линия думите му бяха: 

"Вие, например, също сте били назначен на временен договор, после са ви го направили постоянен. Вижте колежката ви, беше тук, а ето, останахте си сам. Аз, ако бях злонамерен, сега щях да направя един "Викторгейт" за Вас утре и да го обявя например, същото е", каза вицепремиерът.

По този повод блогърката Елисавета Белобрадова написа във Фейсбук:

"Моето вярване е, че никой на никого не е длъжен. И депутатите на ГЕРБ и Обединени патриоти всъщност могат да станат, да си разкопчаят дюкяна и да се изпикаят, ако искат, в скута на водещия (простете за грубостта, но думите им не са далеч от този акт).
Проблемът е в тези, които го позволяват. И сега ако попитаме журналистическата гилдия - "Вие, приятели, КАК ще покажете възмущението си от подобен публичен натиск" сигурно отговорът ще е с някаква декларация. 
А всъщност, отговорът трябва да е силен, недвусмислен и обединен. Всички застават зад заплашеното лице, правят огромен скандал от това, БТВ и Канал 1 първи излизат и осъждат тези действия, а после никога повече не канят тези хора в ефир, докато не се извинят.
От своя страна, Нова телевизия трябва да вземе изрични, публични мерки. Всички медии трябва да се обединят и публично да покажат, че това НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧВА. 
Но каква е реалността... Реалността е велики ПР статии за Цветанов в 24 часа, където само дето не казват, че като неговата ерекция друга няма. Реалността е ПИК, реалността е клета борба за рейтинги, шушумигстване и Слави Трифонов.
Затуй не плачете.
През следващите дни ще се види, но аз си мисля, че на гилдията ѝ е през оная работа за туй момче от Нова. Не че ми е жал. Сигурно и той не би си заложил здравето за водещите в България он еър примерно. 
И не, декларации и обяснения не вършат работа. Вършат работа действия.
И да, сами сме си виновни.
И да!!! Заслужаваме точно такова отношение и нищо по-добро."

Автор: Елисавета Белобрадова, Фейсбук

 Други статии от този авторКоментари