Разкъсван от родителите си! Кошмарната история на Патрик. (ВИДЕО)

Разкъсван от родителите си! Кошмарната история на Патрик. (ВИДЕО)
22-10-2017г.
111
Лентата

Патрик е 9-годишно дете. Българче. В семейство на вече разведени родители.
Майка му живее с друг мъж. Бащата пък разказва, че синът му Патрик е малтретиран от майка си и измъчван. И иска да го вземе при себе си. Но това не се  случва. Заради институционално бездействие или зловредно съдействие?
Ще видите клипове, в които малкият Патрик плаче. Не спира да плаче, защото иска при татко си.
Ще чуете гласа му и как разказва пред някакви социални служби и институции, че майка му го тормози. Че е гасила цигари в ръцете му. Че срещу това 9-годишно дете е насочван пистолет. (Майката е с настоящ приятел – полицай).

"Никой не иска да ми помогне, защото вярват на мама!” - плаче малкият Патрик.

Lentata.com се свърза и с бащата на Патрик – Християн Христов (на снимката) от Стара Загора. Той иска помощ за себе си и детето си, за което се бори.

Разказът на бащата.

Представяме  ви го без редакция, с умерената стилистика и някои по-служебни и сухи термини, които таткото Християн е решил да използва. Кой колко е виновен в тази семейна война – ние не знаем. Но знаем едно, че детският живот на едно момче се съсипва. И ужасът, страхът и стресът, които то преживява – няма да има кой да му ги компенсира:

„Патрик е жертва на насилие, което майка му упражнява върху него след като се разведе с мен през 2014 и по взаимно съгласие й предоставих упражняването на родителските права.

Натискът върху Патрик и грубостта в насилието върху него се засилиха, след като майката заживя на съпружески начала с полицая Ваньо Шишков. Ваньо Шишков беше разследващ полицай по наказателното дело преди две години, в което ми бе направена постановка и бях осъден чисто формално без съда да съобрази истината по случая, като бях признат за виновен, че не съм изпълнил съдебното решение за реда за изпълняване на родителските права. Причината да бъда признат за виновен беше, че формално бях задържал при себе си детето, но никой не съобрази действителната причина за това, която бе в оплакванията на детето за тормоз от страна на майка му.

След запознаството им във връзка с този нагласен процес, полицаят и бившата ми жена бързо станаха интимни партньори и бързо заживяха на семейни начала, което продължава и до момента.

Несъмнено, и двамата - полицаят и майката злоупотребяват с алкохол. По отношение на майката, наблюденията ми и много установени факти ме навеждат на мисълта, че същата редовно се дрогира. Фактите сочат, че същата е дрогирала и детето, поради което, то имаше постоянно неадекватно поведение и се справяше трудно с учебния материал, което се промени, откакто детето е при мен.

На видеата са заснети моменти от процедурата пред държавния съдебен изпълнител, по принудителното предаване на детето от мен на майката от вчера. (бел. ред. ВИДЕО С РАЗКАЗА НА ПАТРИК ЗА ТОРМОЗА ОТ МАЙКА СИ, МОЖЕ ДА ВИДИТЕ В СОЦИАЛНАТА МРЕЖА - ТУК)

Патрик не трябва да е с майка си, за да бъде предотвратено по нататъшното упражняване на насилие, при регулярните пиянски изстъпления на майката и на нейния съжител.

Патрик многократно е бил заплашван от майка си с оръжието на полицая, с когото живее, в пияно състояние, при ежедните запои с полицая съжител. От думите на Патрик си правя извода, че полицаят разполага освен със служебно и с друго оръжие, в т.ч. и ловно.

Поведението на майката, и състоянието на Патрик от времето преди месец юни, откакто е при мен категорично ме навеждат на мисълта, че майката приема и наркотици, както и е използвала упойващи вещества за да приспива детето, за да не й пречи във бурните й занимания през нощните часове на денонощието.

Причината за развода ни беше именно непрестанното пиянстване на майката и все по-често ставащите отсъствия от дома във връзка с нейни извънбрачни отношения.

За всичко казано в тази обща картина са налице множество детайли, които аз и детето можем да споделим, а много детайли са известни и на наши близки, които също с готовност ще ги изложат пред вас. Не по-малък е проблемът със сестрата на Патрик, която поради по-голямата си възраст, тръгна по пътя на майка си и аз не съм в състояние да и помогна. Дъщеря ми от две години работи в казина в София, Пловдив и по морето, има поведение на лека жена като злоупотребява с алкохол и също има признаци на наркозависима, като поведението й е единтично на това на майка й от последните 4-5 години. Преди развода имахме около 3 години процес на разпадане на брака, който бе белязан именно с пиянски прояви на майката, постепенно откъсване от семейството, като същата стана алкохолно зависима и имаше признаци на нарко зависима.

Проблемите ни са изключително тежки, поради това, че полицаят с който майката живее е човек с много големи връзки в полицията, прокуратурата и социалните служби, тъй като е от старо номенклатурно семейство, свързано със службите на Държавна сигурност от преди десети ноември.“

{BANNER_ID-4}

 

 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.