Пеевски: ПП-ДБ искат оставката на Калин Стоянов, защото са го натискали за изборите. Очаквайте арести в митниците

Пеевски: ПП-ДБ искат оставката на Калин Стоянов, защото са го натискали за изборите. Очаквайте арести в митниците
17-11-2023г.
0
Лентата

Отдавна знам, че ще искат тази оставка. Така Делян Пеевски коментира искането на ПП-ДБ премиерът акад. Николай Денков да освободи МВР министъра Калин Георгиев. "Надявам се да има доблестта да признае, че е бил притискан от ПП и ДБ и затова му искат оставката. И бе категоричен, че е абсурд да бъде освободен "този човек, който не се бъркаше в изборите и си вършеше работата". "Имаме сведения, че е бил притискан от тях на изборите да работи в полза на ПП-ДБ. Разбрах от хора от екипа му, че не го е направил и затова му искат оставката", заяви шефът на парламентарната група на ДПС.

Пеевски отрече ДПС да се е бъркало в работата на министъра. "Може да проверите кои хора кога са влизали в МВР от ПП-ДБ. Ние там не сме ходили", настоя той.

"Кметът на София е абсолютно виновен. Какво трябваше да правят полицаите, да ги оставят да ги пребият? Видяхте какви фашистки поздрави вдигаха. Твърдо заставам зад момчетата от МВР, това трябваше да се прекрати", каза той. Според него положението е било "или има държава, или няма да има". "Не може да има такива безредици, които се инициират от държавата. Кметът на София е виновен, и спортният министър", подчерта Пеевски във връзка със снощните безредици в столицата.

Пеевски се ядоса на думи на Кирил Петков, който казал че е готов да жертва правителството. Вече съм убеден, че имат личен интерес, коментира той ината на ПП-ДБ за дерогацията.

"Лукойл" е руска компания, собственост на руската държава. Виждаме кой си говори с нея, проверете кой оръжеен търговец е организирал срещите. Христов се каза", отговори Пеевски на депутата от БСП Георги Свиленски, който обвинява ГЕРБ и ДПС, че имат интереси и планове за рафинерията.

ДПС все още изчаква поведението на ПП-ДБ, стана ясно от изявлението на депутата. "Нека да видим какво ще осмислят. Те с "Възраждане" и БСП са си една коалиция вече. Да си гласуват каквото искат. Да пада, да става (правителството - бел. ред.) . За мен като гледам Варна, и проекта, който се готви в София, те са заедно. Костадинов каза, че има сватба и те са булката. Каза, че ни били взели булката. Не смятам, че сме я взимали тази булка. Халал да му е", заяви съпредседателят на движението.

А оценката му за реакцията на (не)коалиционните партньори след вчерашното му предупреждение, че отминалата нощ е вечер на знаци е лаконична: "Тези хора не могат да четат".

Подаваме днес сигнали за разследване, обяви депутатът от ДПС. Ако органите не са подвластни на ПП и ДБ, ще си свършат работата, очаквайте арести в Митниците, подчерта той.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.