Петър Москов: България моментално да изиска ваксините от ЕК и Урсула фон дер Лайен да си подава оставката.

Петър Москов: България моментално да изиска ваксините от ЕК и Урсула фон дер Лайен да си подава оставката.
06-03-2021г.
601
Лентата

Правителството се страхува да каже, че ЕК не си свърши единствената важна задача, която имаше през целия мандат на тази г-жа Урсула фон дер Лайен. То се борихме с въглерод, то правихме чудеса, изнасяхме за третия свят някакви технологии….

А когато дойде момент да защити здравето, живота и сигурността на хората от ЕС, за което сме ги избрали те се провалиха. Защото това е провал. Ако България беше със силна държавност, щеше да тропне по масата и да поиска ЕК да си изпълни задълженията и да ни осигури платените ваксини.

Правителството на ГЕРБ обаче чака от Европа да  ни даде едни пари, затова си мълчи. Българската държава не трябва да се снишава, да отмине бурята, както беше преди 30 години, както казваше един политически герой

Грешката в България е, че отвориха тези „зелени коридори“ без да има нужното количество ваксини. Отива човек да се ваксинира, но ваксина няма. Ваксини, за които ние сме си платили, които сме заявили и сме дали отговорността на ЕК да ги договори от наше име.

Ако имаме силна държавност, българския парламент, който е гласувал тези пари и е делегирал тази отговорност на ЕК да ги договори от наше име, трябва да изиска моментално наличието на тези ваксини.

Ще върна се преди 4 години, когато бях министър, България пак беше изправена пред такива фирми с огромен търговски интерес, които се бъзикаха с държавата. И то срещу много по-страшно заболяване, което е с 90% смъртност. Но тогава ние намерихме ваксините. Фирмата, която отказа да ни ги достави олекна с 4млн. и половина, защото ние успяхме да доставим пак нейните ваксини, но не през нея. След което разбра, че срещу себе си има държава и се кротко се яви на следващия търг и доставиха ваксини.

И тогава в други европейски държави, които не успяха да си доставят тези ваксини, загинаха деца.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.