Писмото на Асандж до крал Чарлз III

Писмото на Асандж до крал Чарлз III
08-05-2023г.
0
Боян Дуранкев

От Джулиан Асандж
06 май 2023 г.

Относно коронацията на моя господар сметнах, че е уместно да ви отправя сърдечна покана да отпразнувате това важно събитие, като посетите вашето собствено кралство в кралство: затвора Белмарш на Негово Величество.

Несъмнено ще си спомните мъдрите думи на един известен драматург: „Качеството на милостта не е напрегнато. Тя се излива като нежен дъжд от небето върху мястото отдолу.“

Ах, но какво би знаел този бард за милостта, изправен пред разплатата в зората на вашето историческо управление? В края на краищата човек наистина може да познае мярката на едно общество по това как се отнася към своите затворници и вашето кралство със сигурност е превъзходно в това отношение.

Затворът на Ваше Величество Белмарш се намира на престижния адрес One Western Way, Лондон, само на кратко разстояние от Стария кралски военноморски колеж в Гринуич. Колко хубаво трябва да е такова уважавано заведение да носи вашето име.

Именно тук са държани 687 от вашите верни поданици, подкрепяйки рекорда на Обединеното кралство като нация с най-много затворници в Западна Европа. Както вашето благородно правителство наскоро обяви, вашето кралство в момента е в процес на „най-голямото разширяване на затворническите места от повече от век“, като неговите амбициозни прогнози показват увеличение на затворническата популация от 82 000 на 106 000 през следващите четири години. Наистина истинско наследство.

Като политически затворник, държан по желание на Ваше Величество от името на смутен чужд суверен, за мен е чест да пребивавам в стените на тази институция от световна класа. Наистина, твоето царство не познава граници.

По време на посещението си ще имате възможността да се насладите на кулинарните изкушения, приготвени за вашите верни поданици с щедър бюджет от два паунда на ден. Насладете се на смесените глави на риба тон и вездесъщите възстановени форми, за които се твърди, че са направени от пиле. И не се притеснявайте, защото за разлика от по-малките институции като Алкатраз или Сан Куентин, няма общо хранене в трапезария. В Белмарш затворниците се хранят сами в килиите си, като осигуряват максимална интимност с храната си.
Освен вкусовите удоволствия, мога да ви уверя, че Белмарш предоставя достатъчно образователни възможности за вашите предмети. Както се казва в Притчи 22:6: „Възпитавай детето в пътя, по който трябва да върви, и когато остарее, няма да се отклони от него.“

Наблюдавайте обърканите опашки пред люка за лекарства, където затворниците събират своите рецепти, не за ежедневна употреба, а за разширяващото хоризонта изживяване на „голям ден навън“ - всичко наведнъж.

Ще имате също възможността да отдадете почитта си на моя покоен приятел Маноел Сантос, гей, изправен пред депортиране в Бразилия на Болсонаро, който посегна на живота си само на осем ярда от моята килия, използвайки грубо въже, изработено от чаршафите му. Изящният му теноров глас сега замлъкна завинаги.

Отидете по-навътре в дълбините на Белмарш и ще откриете най-изолираното място в стените му: Здравеопазване, или „Hellcare“, както обитателите му го наричат с любов. Тук ще се удивите на разумни правила, предназначени за безопасността на всички, като забраната на играта на шах, като същевременно позволяват далеч по-малко опасната игра на дама.

Дълбоко в Hellcare се крие най-славното вдъхновяващо място в целия Белмарш, дори в цялото Обединено кралство: великолепно нареченият Belmarsh End of Life Suite. Слушайте внимателно и може да чуете виковете на затворниците „Братко, ще умра тук“, доказателство за качеството както на живота, така и на смъртта във вашия затвор.

Но не се страхувайте, защото в тези стени може да се намери красота. Насладете се на живописните гарвани, гнездящи в бодливата тел, и стотиците гладни плъхове, които наричат Белмарш свой дом. И ако дойдете през пролетта, може дори да зърнете патетата, снесени от своенравни зеленоглави патици на територията на затвора. Но не отлагайте, тъй като ненаситните плъхове гарантират, че животът им е мимолетен.

Умолявам ви, крал Чарлз, да посетите затвора Белмарш на Негово Величество, защото това е чест, подобаваща на един крал. Когато започвате своето управление, нека винаги да помните думите от Библията на крал Джеймс: „Блажени милостивите, защото те ще бъдат помилвани“ (Матей 5:7). И нека милостта бъде пътеводната светлина на вашето кралство, както вътре, така и извън стените на Белмарш.

Вашият най-посветен предмет,
Джулиан Асандж

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.