Пореден екшън с мигранти и трафиканти

Пореден екшън с мигранти и трафиканти
23-11-2022г.
0
Карлос Контрера

Пореден екшън с мигранти и трафиканти. Този път в София. В мелето с автомобили на Околовръстния път край с. Казичене имаме отново пострадали служители на реда. Низ от инциденти, загинали полицаи, пострадали полицаи и никаква промяна в подхода на работа. 

МВР гони трафикантите из страната, при все, че по-логичното е да се блокира и прикрие границата, за да не влизат мигранти. А мигрантите влизат, защото това са милиони евро за криминалния контингент, а оттам и за разни функционери. 

Покрай трафика на хора, разбира се, върви и трафикът на дрога. Още едни милиони евро за криминалния свят и оттам за разни функционери.

МВР  и МО трябва да осигурят нулева миграция. 

Влезнат ли мигрантите през браздата, проблемите стават по-големи и по-разнообразни. Очевидно е, че силите на Гранична полиция не стигат, но и командироването на служители без подготовка и екипировка на границата  не е  решение... 

Смятам, че единствено силите на МО в тази ситуация могат ефективно да осигурят охраната на целия периметър. Не виждам обаче воля в двамата силови министри да се отбранява реално границата. 

С меки и палиативни мерки ефект няма да има. Кризата ще се задълбочи, защото сътресенията в Афганистан, Ирак, Сирия продължават, а Турция очевидно провежда политика на контролирано пускане на мъже мюсюлмани през България към ЕС.

Затова и трябват крути мерки, ако трябва и употреба на огнестрелно оръжие за отблъскване на нашествениците!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.