Пропагандната машина работи не на шест, а на сто и шест

Пропагандната машина работи не на шест, а на сто и шест
16-09-2022г.
3377
д-р Цветеслава Гълъбова
Като последна новина, само с едно изречение по бТВ съобщиха, че Президентът ще участва в траурната церемония в Лондон на 19.09.22 г.
 
На мига си представих какъв вой щяха да нададат либерално ориентираните и високо мотивирани по адекватен начин демократично мислещи и крайно толерантни към различните гледни точки политици, както и независимите и вечно търсещи истината журналисти в разните предизборни /в случая/ студия, ако Президенът не беше поканен от протокола на Кралица Елизабет Втора. Щяха да са едни купешки приказки за международна изолация, дълга ръка на Кремъл и т.н.
 
Ами, сега?, както казваше едно симпатично човече в любимо мое предаване по БНТ преди години. 
 
Или казано на старобългарски "Ко праим ся". "Дългата ръка на Путин" "Петата колона в зелени чорапи" изведнъж се оказва, че ще бъде в Лондон. Лелеле, как не ги е срам тия британци. 
Как така ще подкрепят рашиския режим, канейки нашия Президент на церемонията. То бива, бива, ама вол за мезе не бива. Очаквах повече съпричастност от тях. А те да вземат да поканят Радев. Сега ако не чуем, че той сам е решил, пък на. И на тази простотия няма да се учудя. Защото говорещите глави по студията, водени от омразата си, която бележи и осмисля живота им, говорят много често откровени глупости. 
Даже не осъзнават, че отдавна вече не са смешни, не са и тъжно жалки, а просто жалки. Пропагандната машина работи не на шест, а на сто и шест, но постига обратен ефект. Те няма как да го забележат, защото живеят в собствения си розов балон на илюзията, че имат значение за някого. Не, освен за себе си.
 
Сега очаквам говорещите глави да започнат да се гърчат в нелепите обяснения как и защо Президентът е поканен, а по-вероятно просто да не коментират този факт. Което е правилно. Но, пак казвам, представете си ако не беше поканен, каква новина щеше да е. Въпрос на гледна точка.
 
 
 Автор: д-р Цветеслава Гълъбова, Фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.