Путин: Опитите на Запада да държи изкъсо и да изолира Русия се провалиха

Путин: Опитите на Запада да държи изкъсо и да изолира Русия се провалиха
18-06-2024г.
0
Лентата

Руският президент Владимир Путин обяви, че опитите на Запада да държи изкъсо и да изолира Русия са се провалили. Владимир Путин разпореди подписването на договор за всеобхватно стратегическо партньорство между Русия и КНДР, включително по въпросите на сигурността.

"Нашите опоненти продължават да снабдяват неонацисткия режим в Киев с пари, оръжия и разузнавателна информация, като позволяват и всъщност насърчават използването на модерни западни оръжия и оборудване за нападение на руска територия. И най-често - за очевидно мирни цели. Те заплашват да изпратят техните военни контингенти в Украйна“, каза Путин пред севернокорейския вестник „Нодон Синмун“, чийто текст беше публикуван и от пресслужбата на Кремъл.

В същото време, добави руският лидер, западните страни се опитват да изтощят руската икономика с нови санкции и да предизвикат нарастване на социално-политическото напрежение вътре в страната. "Но колкото и да се опитваха, всичките им опити да сдържат и изолират Русия се провалиха", каза Путин.

Путин похвали Северна Корея за нейната "твърда подкрепа" за войната в Украйна преди първото си посещение в Пхенян от 24 години насам. Очаква се Путин да пътува до столицата, за да се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен Ун днес.

Той напомни, че Русия увеличава икономическия си потенциал - в страната се развиват индустрия, технологии, инфраструктура, постигнат е напредък в областта на науката, образованието и културата.

Путин също така заяви, че Русия винаги е подкрепяла и ще подкрепя КНДР и "героичния корейски народ в противопоставянето на агресивния Запад", в тяхната борба за независимост, идентичност и правото да избират своя собствен път на развитие. „Радвам се, че нашите корейски приятели, въпреки многогодишния икономически натиск, провокации, изнудване и военни заплахи от страна на Съединените щати, са еднакво ефективни в защитата на своите интереси“, каза още Путин в позицията си.

Руският лидер подчерта, че Русия е готова за тясно сътрудничество, за да направи международните отношения по-демократични и стабилни. „За да постигнат това, руските власти ще разработят алтернативни механизми за търговия и взаимни разплащания, които не се контролират от Запада, и заедно ще се противопоставят на нелегитимни едностранни ограничения. И в същото време ще изградим архитектура за еднаква и неделима сигурност в Евразия“, заключи Путин.

Източник: “Гласове”

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.