Радев: ГЕРБ и ПП-ДБ измамиха избирателите си и обезмислиха изборите

Радев: ГЕРБ и ПП-ДБ измамиха избирателите си и обезмислиха изборите
06-06-2023г.
0
Лентата

"Надявам се правителството да не предава националните интереси на България. Лидерите на новата коалиция предадоха доверието на своите избиратели. Спомняте си как г-н Борисов обикаляше страната и обясняваше, че "Продължаваме промяната" са съсипали държавата и ако се допуснат до властта, те ще я довършват. Днес той им подарява цялата власт." Това заяви президентът Румен Радев в кулоарите на парламента.

"Спомняте си как ПП в социалните мрежи вдъхновяваха своите последователи, че ГЕРБ са мафията. Днес те споделят властта с ГЕРБ. Спомняте си как "Демократична България" поведоха избирателите си на кръстоносен поход срещу олигархията, днес те просят някакво одобрение. Всички те спечелиха за сметка на измамения избирател и демокрацията", заяви още Радев.

„Обществото ни тепърва ще осмисля процесите около афиширането на тази коалиция. Защото тя обезсмисли изборите”, посочи държавният глава. "А изборите са основата на демокрацията!"

"Политиката не е само математика за формиране на мнозинство, тя е предимно ценности. Гласуването ще покаже дали народните представатели са приели ролята да бъдат редови гласуващи", коментира той.

Източници: dariknews.bg, "24 часа", dnevnik.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.