ВМРО настоява за спиране на фондовете за Скопие и замразяване на разговорите за членство на РСМ в ЕС

ВМРО настоява за спиране на фондовете за Скопие и замразяване на разговорите за членство на РСМ в ЕС
25-06-2024г.
0
Лентата

Настояваме България да поиска от Брюксел ясна, точна и единна позиция за антибългарското поведение на правителството на Мицкоски.
ВМРО се обръща към правителството и президента на Република България с категорично настояване страната ни да предложи на ЕС спиране на финансирането от  предприсъединителните фондове на ЕС за Северна Македония. 

Настояваме българските власти да поискат от Брюксел ясна, точна и единна позиция за антибългарското поведение на правителството на Мицкоски.
Заявката на министър-председателя на РСМ Християн Мицкоски, че българите няма да бъдат записани в конституцията на Северна Македония е поредното грубо погазване на договореностите, които е приела държавата кандидат за член на Европейския съюз.
Припомняме, че още в първия ден като премиер Мицкоски заяви, че промените в Конституцията, с които българите трябва да бъдат вписани в нея, няма да бъдат приети, докато той е на поста. 
Абсолютно необходимо е да спре разглеждането на процеса на присъединяването на Албания и Македония към ЕС като единен процес. Двете държави трябва бъдат разделени по пътя на тяхната европейска интеграция и реално преговори на ЕС с РСМ да започнат чак когато държавата започне да спазва договорите с България и ангажиментите пред Съюза.
Република Северна Македония няма място в Европейския съюз, докато не спре с езика на омразата към България и реално не гарантира спазването на културните и човешки права на своите граждани, които имат българско самосъзнание.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.