Въпрос: тия помощи, които ще даряваме, кой ще ги плаща?

Въпрос: тия помощи, които ще даряваме, кой ще ги плаща?
04-11-2022г.
0
Дахер Ламот

Въпрос: тия помощи, които ще даряваме, кой ще ги плаща? 
САЩ дава тези помощи на Украйна на базата на вид дълг, по подобие на това, което са дали на страни като Великобритания и СССР по време на Втората световна война. Той се нарича заем-наем (lend-lease). Помощи, помощи, ама дори Великобритания си ги изплаща после чак до 2006 г. 
https://en.m.wikipedia.org/…/Ukraine_Democracy_Defense_Lend…
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lend-Lease
Да, САЩ са дали "помощи" и на СССР в размер на 11 милиарда долара по време на Втората световна война, след което са си искали компенсации, които били дълго оспорвани, но в крайна сметка били погасени с изпращане на редки минерали, зърно, гориво, злато и други суровини. 
Погледнете какво пише в този американски закон за помощите за Украйна:
Всеки заем или лизинг на артикули за отбрана на правителството на Украйна съгласно параграф (1), е предмет на всички приложими закони относно връщането и възстановяването на разходите, и погасяването на артикули за отбрана, заети или отдадени на лизинг на чужди правителства.
----
Познавайки модерния свят, никой не дава нищо безплатно, безплатен обяд няма, както са казали хората. Винаги има интерес (затова така наричат лихвата там, интерес). 
Въпросът е, кой прибира парата после при нас.
(обикновено, за малките страни, тези, които гласуват - те прибират "дивидентите" за добро поведение и послушание. От нашия джоб. Ако се сещате какво имам предвид).  
А и като погледнете историята, САЩ и Русия не ми изглеждат като врагове. Отидат, съсипят държава и дават напред.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.