Във Франция ще каталогират публичните говорители, спрямо “начина им на мислене”

Във Франция ще каталогират публичните говорители, спрямо “начина им на мислене”
15-02-2024г.
0
Слави Василев

Френският Върховен административен съд, наречен Conseil d’État, миналия вторник, преди два дни, е излезнал с решение, с което задължава френския медиен регулатор (Conseil superieur de l’audiovisuel), техния СЕМ, да - дръжте се здраво- каталогира публичните говорители според техния (courant de pensée) начин на мислене. 

Повтарям, във Франция ще каталогират публичните говорители, спрямо “начина им на мислене”. Не се шегувам. 

Честно, няма да навлизам в полемика с дълъг статус - оставям всеки да потърси в гугъл и сам да си направи заключенията.

В сърцето на ЕС те каталогират спрямо начина ти на мислене. Държавата, която е дала на света Всеобщата декларация на правата на човека през 1789г., налага през 2024г. “каталогиране начина на мислене” на публичните говорители в медийте.

Естествено, по стара българска чуждопоклонна  традиция, очаквам съвсем скоро да се надигнат гласове за налагане на подобна практика, и тук. Представете си Пеевски как излиза и обяснява, че това е в интерес на обществото, за да се защитават евростлантическите ценности от путинската пропаганда.
Честно, не знам как ги виждате нещата, ама това излиза от всякъкви допустими граници! 

И ако дори една йота на нашето публично съзнание, и всеки един от Вас, индивидуално, не реагира остро срещу подобен абсурд!, и позволи да приеме, осмисли, разсъждава върху подобна теза, макар в далечна Франция, значи всички висим на бесилката на свободата.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.