Зеленски заяви, че светът не се е обединил в осъждането на руските военни престъпления

Зеленски заяви, че светът не се е обединил в осъждането на руските военни престъпления
12-09-2023г.
0
Лентата

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че светът все още не се е обединил достатъчно в осъждането на руските военни престъпления, извършени в страната му, предаде ДПА.

Русия иска политиката на геноцид да стане новото нормално, каза Зеленски в свое видеообръщение към студенти в Хага. "Те искат геноцидът да стане нещо, което се случва на заден план", добави украинският лидер, визирайки Русия. "Те искат да замразят войната и да превърнат шокиращи сцени в нещо обичайно", каза още той.

След срещата на върха на Г-20 в Индия миналия уикенд Украйна остро разкритикува заключителната декларация, която не осъди Русия за пълномащабната инвазия в Украйна, но наблегна на териториалната цялост на границите. Г-20 е трябвало единодушно да призове Москва незабавно да сложи край на инвазията, заяви Киев след срещата.

Междувременно Зеленски похвали Нидерландия, че е съюзник на неговата страна. "Тяхното участие ни помага да сплотим света в името на общи ценности", каза украинският президент, който за кратко посети Нидерландия в края на август.

Нидерландия е една западните страни, които предоставят военна помощ на Киев. Тя също така възнамерява да участва в плановете за предоставяне на Украйна на изтребители Ф-16.

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.