Земеделски производители: До всеки един от нас дойде полицай. МВР ни притиска

Земеделски производители: До всеки един от нас дойде полицай. МВР ни притиска
16-09-2023г.
0
Лентата

КритичноБГ се свърза със земеделски стопани от България, работещи в различни сфери на сектор Селското стопанство. Оказва се, че всички те са подложени на натиск от страна на Министерство на вътрешните работи, което упражнява натиск върху целия сектор във връзка с предстоящия Общонационален протест в защита на селското стопанство, който започва на 18 септември в цялата страна.

„Служители на Министерството на вътрешните работи обикалят всички стопанства в България. Абсолютно всеки един български земеделски производител е посетен днес от полицай.

Целта е била да се изисква информация за това с кои машини (трактори) ще участват на Общонационалния земеделски протест, който започва на 18 септември. Записвана е информацията за машините, регистрационните им номера, имената на шофьорите и на всички техни служители, които ще бъдат на протестите.

Служителите на МВР попълват протоколи и предупреждават земеделските стопани да спазват реда и да не нарушават свободното движение на останалите участници в движението по републиканската пътна мрежа на България. Оказват ни натиск“, заявиха пред КритичноБГ представители на сектор Селско стопанство пожелали анонимност.

Припомняме ви, че тази сутрин министър-председателят на България акад. Николай Денков нарече представителите на сектор Селско стопанство „терористи“. „Аз с терористи не преговарям, очаквам да дойдат на масата и да преговаряме по същество“, заяви премиерът пред репортерите на бТВ, Нова и България Он Еър.

Източник: kritichno.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.