Ако Левски беше доживял до наши дни...

 Ако Левски беше доживял до наши дни...
19-02-2023г.
0
Любо Кольовски

От  екрана на БНТ  Георги Любенов с неизбежната си необяснима възторжена усмивка попита някакъв  човек "КАК ДА СЕ  ДОПРЕМ ДО ЛЕВСКИ?" Много тъп и нахален въпрос. Отговорът е: СТОЙТЕ ДАЛЕЧ ОТ ЛЕВСКИ И НЕ СМЕЙТЕ ДА ГО ПИПАТЕ!
Тиражирам старата си дописка,  ЗАЩОТО  И ДНЕС МИСЛЯ СЪЩОТО.

Любомир Кольовски
19 февруари 2017 г. в 18:00 ·

Левски е обесен с мълчаливото съгласие на тогавашния български народ. 

Нямам навика да се обаждам на такива дати, както казах наскоро, но сега се обаждам, защото всеки път около датата 19 февруари си задавам въпроса какво би станало, ако Левски бе останал жив и бе дочакал 3 март 1878 г. 

Най-вероятно той щеше да бъде убит, отровен или най-малкото компрометиран по някакъв гнусен начин. 

Още по-вероятно би било, че би намерил смъртта си в мизерия, изоставен и забравен от съратниците си. Не е изключена и възможността Левски да беше хванал пътя и напуснал уж свободната България, за да създава тайни революционни комитети по други земи и за други поробени народи.

Ако беше доживял до наши дни и ако не беше хванал пътя на износа на национално-освободителни революции, Левски със сигурност би посегнал сам на живота си, ако можеше да види как българския народ с овче търпение и агнешка наслада се любува на турските сериали и останалата посредственост, която ни залива отвсякъде.

Бог и Съдбата си знаят работата. Те винаги прибират героите в подходящия час и ден и не ги подлагат на светските изкушения, които следват задължително осъществяването на революционните и национални идеали.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.