Ангелът на Бузовград

Ангелът на Бузовград
16-11-2022г.
0
Иван Янев

Иван от Бузовград вече е Ангела на Бузовград. Но кой има нужда от Ангели на 14 години?

Иван е поредният ни Ангел от Казанлъшко – преди него Ангели станаха Вики, Цанко, Виктор и още десетки. 

Този път не обвинявам никой местен васал. Обвинявам себе си. Себе си, защото след Вики,  Цанко и Виктор аз реших, че се взеха мерки за пътната ни безопасност. Оказах се виновен пред себе си и пред обществото. Никой не ме е обвинил - аз сам се обвинявам. И има защо да е така. 

Но всъщност вината е комплексна. Оказа се, че проблемът не са само безстопанствените животни по главните пътища. 

Проблемът е доста по-дълбок и непреодолим за няколко семейства. Виждаме какво трябва да се направи и нямаме оправдания за бездействието си. 

е. Маркировка, знаци, светофари, регулирани кръстовища, контрол от страна на КАТ - Пътна полиция. И закон, който не се тълкува, а се спазва! Просто е. 

Необходима е работа и реални действия, а не да се докачаме и да казваме, че някой е продал доброто име на града си за "няколко сребърника", когато нарече нещата с истинските им имена. Доброто име идва, когато не влизаш в новините с трагедии. 

Не че за смъртта на Ванко директна вина имат общината, кметът на населеното място или някой общински съветник.  В случая е виновна Държавата и безнаказаността, която Димитър Косев - умишленият убиец на Ванко е усещал, за да се качи в колата в такова състояние. 

Виновна е Държавата, защото след стотиците инциденти с невинни жертви, тя не взе мерки това да не се повтаря. Напротив - дори отваря още врати, за да се измъкват убийците. 

Не може да има един патрулен автомобил на КАТ за ПЕТ общини и десетки населени места. Колкото и да искат служителите на реда да си свършат работата, не е възможно да огреят навсякъде. А и тях ги карат единствено и само да снимат за превишена скорост на места, на които водачите са уязвими за превишение на скоростта с 15 км/ч. Но това не е контрол, а кожодерство. 

Как можеха да разберат органите на реда, че Димитър Косев е минал покрай камерата им за скорост с два промила алкохол? Никак... 

Как разбраха, че покрай камерата им за скорост минават надрусани до козирката? Никак... 

Ако не искаме да поглъщаме повече сълзи от скръб, трябва да се вземат спешни мерки по изброените по-горе прости простички неща. 

Струват по-малко от едно детско погребение....

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.