бТВ: Полицията влезе в офиси на Настимир Ананиев по европейско разследване

бТВ: Полицията влезе в офиси на Настимир Ананиев по европейско разследване
10-04-2024г.
0
Лентата

Засилено полицейски присъствие на два офиса в София. Пред два адреса има полиция и жандармерия, научи bTV от свои източници. По информация на bTV се проверяват офиси, свързани с депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев.

Акцията е по европейска заповед за разследване, твърдят наши източници. От МВР засега не потвърждават информацията.

Това е политическа бухалка, заяви в кулоарите на парламента депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев. По-рано стана ясно, че пред някои от офисите на фирми свързани с него има полиция и жандармерия и текат обиски.

„Нищо особено не се случва в момента, поискали са документи за фирма, която дори не управляваме в момента.“, обясни Ананиев. 

  "Всъщност от вас разбрах, че има хора в офиса. Чух се с мениджъра, каза, че се прави проверка на белгийска фирма, която в един момент сме обслужвали и искат документи. Чакат счетоводителката, която е на половин работен ден, да дойде и да ги предостави", обясни депутатът от ПП-ДБ.

"Не може журналистите да разберат преди хората, които се занимават с дейността, какво се случва. За мен това е политическа бухалка, което ще се опитат сега по някакъв начин да се върти. Не виждам абсолютно нищо нередно да се обслужват чуждестранни фирми. Когато някой дойде и поиска документация, тя ще бъде предоставена, ще съдействаме на органите, които искат документи", каза още Ананиев.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.