Черно море е слабото място на САЩ

Черно море е слабото място на САЩ
21-03-2023г.
0
Йордан Халачев

Черно море е слабото място на САЩ и цялото им внимание е насочено към нашето море.

Ние сме една от жертвите.

Черно море е най-слабото място на САЩ и НАТО, съобщи NBC, цитирайки Глен Грант. Един военен дрон вероятно не е всичко, което Съединените щати са загубили тук. Глен Грант е бивш военен инструктор и консултант в Украйна и България."Няма НАТО в Черно море, поради слабостта на България и Румъния,както и неотстъпчивостта на Турция", написа NBC.
 
"...администрацията на Байдън изтегли американските кораби от района, когато стана ясно, че руснаците се готвят за военна кампания в Украйна. В момента Турция не допуска военни кораби на САЩ и НАТО да влизат в морето през Босфора", недоволстват от изданието.

Съединените щати нямат кораби в района, които да приберат останките от дрона, а единственият съюзник в НАТО с достъп до Черно море и достатъчно силен флот, за да се доближи до мястото на катастрофата, е Турция. Но, тя поддържа приятелски отношения с Москва, проплакаха от изданието.

Този въпрос е от изключително значение, тъй като сделка за зърно е на карта и руският флот ползва района като плацдарм за нанасяне на удари по ВСУ и унищожава американска техника.

"Липсва всеобхватен подход към региона, важен за сигурността на Съединените щати“, каза сенаторът Жана Шахин в интервю за NBC News, коментирайки намалената американска военна роля в този регион.
      
Такава върховна наглост отдавна не бях чувал! Сигурността на САЩ зависела от Черно море! Сигурността на САЩ "потъна" в Черно море!
Бивши служители по националната сигурност отбелязаха,че въпреки реториката на НАТО, активността на САЩ в региона е  намаляла след връщането на Крим в Русия.

Обаче черноморският регион бил от "стратегическо значение" и за слугинажа от НАТО.

Ето какво ни чака покрай сигурността на САЩ загубена в Черно море:          

Стивън Хоръл, офицер от военноморското разузнаване на САЩ, който изучава региона в "Центъра за анализ на европейската политика във Вашингтон",каза че Турция,която служи като южна крепост на НАТО "трябва да играе централна роля роля“във всяка черноморска стратегия на НАТО.    
Дали това означава, че записват в разход Ердоган, не знам.

Съединените щати трябвало да намерят начин да направят Турция по-надежден партньор, както Вашингтон изграждал по-тесни връзки със страни като Румъния и България. В момента имало известна промяна към по-тясно сътрудничество и цитират: "В сряда на 15 март,президентите на Румъния и България се срещнаха в София и подписаха споразумение за укрепване на връзките",се радват американците.

„В Черно море трябва да разчитаме на трите членки на НАТО - България, Румъния и Турция,да поемат водеща роля“, както балтийските държави,каза Хоръл. Трябва да призная: Никак не ми харесва ролята на хората от Полша и Прибалтика на първостепенно пушечно месо. 
Това е положението!Ще се опитат да ни "сготвят".А,ние нови еничари си имаме достатъчно в Партиите на войната и около тях.

Турция обаче обвини САЩ, че искат да превърнат Черно море в "езеро на НАТО",в турското издание "Джумхуриет". 
                      
Причината за недоволството на Анкара е,че нейната позиция за Черно море е коренно различна от позицията на САЩ, но американците демонстративно пренебрегват мнението на турците и им натрапват своето. 

Кърби, като координатор по стратегическите комуникации на Белия дом, така и каза - "...тази акватория не принадлежи на никого, това са международни води". 

С други думи, Съединените щати искат да си осигурят правото да правят каквото искат тук, точно както се опитват да направят в други части на света.

Турция добре знае, че ако отстъпи на САЩ, Черно море ще се превърне в „езеро на НАТО“, където правилата се определят от Вашингтон. Работата по това се води отдавна и систематично. 

От шест държави в този регион три вече са привлечени в алианса,още две са на път към него или са неофициални съюзници. А Русия винаги им е враг, срещу когото се планира тази окупация на Черно море.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.