И малко за казуса "Юли Вергов и Диана Д."

И малко за казуса
19-03-2023г.
0
Гост-автор

Гергана Пирозова:

И малко за казуса "Юли Вергов и Диана Д."

С право Захари Бахаров се пита ще има ли НПО, което да поднесе едно цвете на майка му, за да се извини за причиненото насилие върху семейството на Юлиян?

Да припомним, че цялата акция по "сготвянето" на Юли Вергов като насилник беше "създадена" от международна Фондация Emprove Project https://emproveproject.eu/bg/our-team/, които си имат български клон с управител Олга Минева.
https://bg.linkedin.com/…/omineva_%D0%B7%D0%B0%D1%81%D1%82…с българска регистрация на името на Емпруув Фондейшън от юли 2019 г. и с първа акция от 2020 г. с кинопроект Раннобудна: Пробуждане с участието на Диана Димитрова, който е подкрепен от НФК и Ню Бояна и Български Фонд за жените https://uspelite.bg/ranobudna-probujdane-kinoproekt-za…

#РаноБудна е кампания на Фондацията, в която лице беше Диана Димитрова, а в нейна защита се включи в кампанията и Мария Касимова-Моасе като разказа публично как е била насилване от първия си съпруг преди 20 г., но той сега бил в чудесни отношения с дъщеря й (не искам да съм на мястото на детето й). Ето и линк към кампанията https://emproveproject.eu/bg/ranobudna/

Една от предходните кампании на фондацията Емпруув е "Властта на гражданите" от 2021 г., съвместно с Български хелзински комитет" и който се реализират в рамките на проект „Какво можем заедно“, финансиран от Фонд Активни граждани България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Партньор е Дарик радио: https://darik.bg/vlastta-na-grazdanite-za-kampaniata…

За проекта "Какво можем заедно", финансиран отново от НФК няма ни дума за дейността му в мрежата, освен в съобщението на Дарик радио.
Дни по-късно след предаването по Дарик същата Фондация организира "национален протест" 25 ноември 2021 https://www.mediapool.bg/natsionalen-protest-sreshtu…- добре отразен в правилните медии, като се използва казуса с убитата от съпруга си Евгения.

Точно година по-късно ноември 2022 г. Диана Димитрова става публичното лице на кампанията на Ранобудна като пуска бомбата с Юлиян Вергов, силно отразено по всички медии. 

Имаше и още една насилена актриса, но тя изглеждаше още по-неадекватно и я позаметаха в тази акция. Нека не пропускаме, че самото начало на въпросната Фондация почва с кинопроекта с Диана Димитрова https://www.facebook.com/watch/?v=385751922871018, който също е ноември 2020 г. Забелязва се, че активността на Фондацията по време на съществуването си от юли 2019 г. е с кампания, които се реализират месец ноември. Вероятно нещо се отчитат в края на годината.

Международната Фондация, основана в Ирландия, има клонове в България, Румъния, Латвия, Германия, Испания, Австрия. 

Нека призовем тази фондация, която организира цялата тази долнопробна акция с Юли Вергов, публично да се извини за насилието, което нанесоха над него и семейството му. 

Олга Минева, излезте и се извинете, че причинихте травми и насилихте публично Юлиян Вергов и неговото семейство! 

Ако бях разследващ журналист, бих потърсила връзка с централата на тази фондация и бих ги попитала знаят ли за провала в българския им клон и как ще реагират на това? Ще се извинят ли на актьора Юлиян Вергов за нанесените травми? Кой финансира тази фондация - при все че по-горе става ясно, че част от финансирането е от Европейския съюз, но съм сигурна, че и други стоят зад това.

П.П. Провалът на тази фондация, която е в мрежа с десетки НПО-та, е гръмотевичен! Чакам реакция! 
По-лошото е, че и да има насилена жена, след такъв провал няма да посмее повече никога да потърси помощ! Ударът, който нанесе тази Фондация върху действително насилените жени е чудовищен.
Впрочем - струва ми се, че Фондацията трябва да се извини и на родителите на Диана Димитрова,  с която също злоупотребиха, възползвайки се от нестабилното и психическо състояние!
Този път не им се получи с навиването на пружината, тя просто отскочи и удари тях!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.