Да се нарича цар-Освободител "българомразец" нито отговаря на историческите факти, нито е достойно

Да се нарича цар-Освободител
10-09-2023г.
0
Симеон Миланов

Всеки има право да харесва или да не харесва политиката и геополитиката на съвременна Русия. 

Но да се нарича цар-Освободител "българомразец" нито отговаря на историческите факти, нито е достойно. 

И какво е това по-страшно руско робство през 1878? Че създадоха Българската армия, военното училище, пощите, почти всички министерства и държавни институции? Че по волята на "българомразеца", ни бе представен либерално-демократичен проект за конституция? Или че възкръснахме на картата на Европа след пет века "османско присъствие"? 

Ако Галя не разбира как се прави пропаганда, нека да ми се обади, защото това, което правят в момента, е контрапродуктивно за самите тях. Представя техните хора у нас като изключително жалки, дребнави и нелепи в очите на българския народ. Най-страшното, представя ги като българофоби (каквито са). 

Точно така, ще го кажа открито - не са ни проблем американците, руснаците, марсианците или турците.... 

Проблем са ни онези, които са българи само по кръв, но в душите си имат само презрение към нацията си или пресметливо и хладнокръвно равнодушие. Александър II е всичко друго, но не и българомразец. 

Между другото, ако не беше той, любимата държава на нашите пишман атлантици, нямаше да съществува, защото Югът щеше да спечели гражданската война, а англо-френски флотилии щяха да акостират в Ню Йорк и Бостън. 

Но вместо това акостираха руски ескадри, които спасиха любимата държава на нашите псевдо-европейци, псевдо-атлантици и псевдо-демократи (за тези, които не знаят, по време на Американската гражданска война, Цар-Освободител Александър II изпраща руски военноморски ескадри, за да пазят буквално САЩ от интервенция на Англия и Франция, какво е направил за нас българите няма да казвам).

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.