Да, в Грузия наистина има протести, но те изобщо не са "всенародни"

Да, в Грузия наистина има протести, но те изобщо не са
15-05-2024г.
0
Петър Волгин

В момента в Грузия се провеждали "всенародни протести" срещу "авторитарното правителство", което искало да ограничи дейността на "независимото гражданско общество". 

Такъв е разказът на официалните медии по света и у нас. за ставащото в грузинската държава И, разбира се, както във всеки официозен разказ, и тук истината е някъде около 2-3 %. Всички останало е лъжа и манипулация. 

Да, в Грузия наистина има протести, но те изобщо не са "всенародни". Основно протестират активисти на НПО-сектора, които от години живеят на издръжката на евроатлантическите си донори - точно както нашите непеошници. Да, участват и младежи, чиито мозъци са преформатирани от същите тези NGO и от техните хора в официалните медии. А като махнем всички телевизионни манипулации, ще видим че става дума за следното. 

Управляващото мнозинство в грузинския парламент иска да въведе закон, според който всички НПО, които имат над 20% чуждо финансиране, биват обявявани за чуждестранни агенти. Между другото, подобен закон действа в САЩ още от...30-те години на 20 в. И никой никога не е протестирал срещу него. Защото такива закони са разумни. Логично е, че след като голяма част от финансирането на някое НПО  идва от чужбина, то да защитава чуждите интереси, а не тези на съответната държава.

Протестът на грузинските непеошници е всъщност борба на тези хора хем да си запазят тлъстите чужденстранни грантове, хем да продължат да се правят на "независимо гражданско общество". Тези хора са също толкова нахални, каквито са и българските им аналози. Живеят от години на чужда издръжка и едновременно с това се правят на "независими". 

Ако грузинското правителство клекне и оттегли въпросния законопроект, това ще бъде поредната победа на наднационалните сили, на тези, които искат да унищожат и малкото останал суверенитет на националните държави.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.