Коледа идва, а в детска книжка Дядо Коледа е „черен, гей, женен за също толкова весел мъж“

Коледа идва, а в детска книжка Дядо Коледа е „черен, гей, женен за също толкова весел мъж“
18-11-2023г.
0
Лентата

Библиотека в предградията на Чикаго отбелязва коледния сезон с „книги, които запознават децата и с хомосексуалния секс“, съобщава DuPage Policy Journal, цитирани от kritichno.bg.

Една от книгите, които се предлагат е с гръмкото заглавие „Съпругът на Дядо Коледа„ и е издадена още през 2017-та година.

„Тя внася свеж обрат – умна, но сърдечна книга, която разказва историята на чернокож Дядо Коледа, неговия бял съпруг и живота им на Северния полюс“, се казва в представянето на книгата.

„Всеки знае, че Дядо Коледа е весел, но в „Съпругът на Дядо Коледа“ този ценен символ на празничния сезон е също така чернокож и гей, и е женен за също толкова весел мъж“, пише издателството в описанието за книгата, написана от автора Даниел Кибълсмит, роден в Оук Парк.

Авторът - Даниел Киблсмит - е американски писател и комик, който е писал за телевизия, комикси и уебсайтове. Като сценарист на The Late Show със Стивън Колбърт той е петкратно номиниран за Еми.

„Виждаме Коледови да седят край огъня в уютния си дом на Северния полюс, да почиват, да имат спорадични разногласия, да празнуват (гей) сватбата си и да се утешават взаимно, когато някои шумни хора по телевизията гневно оспорват външния вид и (гей) начина на живот на Дядо Коледа“, се казва още в описанието.

Според виждането на автора, Дядо Коледа храни северните елени само с „органични безглутенови зърна“ и води „трудови спорове с размирните елфи от работилницата“.

Детската книга за гей живота на Дядо Коледа и неговия съпруг в момента е на промоция, както се вижда от сайта на издателството.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.