Грешките на Европа

Грешките на Европа
31-10-2022г.
0
Дахер Ламот

Много са забавни хората, които ми пишат "ама що критикуваш Европа и Запад, що ползваш Фейсбук като много знаеш", "като не ти харесва ходи си в Китай, Арабията или Африката".

Същите ми го казват, докато пишат на телефони, чиито части са произведени в Китай, кралството на редкоземните елементи, като голяма част от материалите са от Африка (прословутият колтан примирно), пластиките са от петрол, който е необходим и за транспорта. Хайде да спрем да ползваме Менделеевата таблица или хартията.

Някой може да каже "ами като не владеят технологиите, ще работят в мините и да мрат". 

Същите обаче са много гласовити, когато претендират за справедливост, свобода на бизнеса, морал, дискриминация, расизъм, европейски ценности. Само когато им изнася.

Щото може да е било така преди десетилетия, но не може да се очаква целият останал свят да седи стационарно и да слугува и тъне в мрак, за сметка на Запад. Защото и те искат. И вече могат, дали чрез Китай или други източници на технологии и ноу-хау.
Най-дразнещия тип са онези, които имат самочувствието, сякаш те са измислили технологиите, които само ползват, а са нищо освен нищожни консуматори, с географски късмет. Дори не се питат какво ние произвеждаме. Обикновено са и потресаващо технологически неграмотни.

Те не се различават от онези зелени, които искат да се спрат фосилните горива, а са окачени от глава до пети с техни продукти.

Самият Макрон призна миналата седмица, че Европа е направила историческа и стратегическа грешка (https://www.reuters.com/…/frances-macron-sale-european…/), като е изнесли важни инфраструктура и технологии в Китай. И как няма да е така. Корпоративната алчност и арогантност доведе дотам, че сега Европа е тотално производствено зависима от Китай и Далечния изток, и изключително енергийно зависима от Русия и Близкия изток. Тотално зависима военно от САЩ.

Не само това, но Европа се заля с бежанци и имигранти отново заради това корпоративно мислене, което търси евтина работна ръка и лесно управляем зависим електорат. Повече лесни и бързи печалби. Защото това мислене му трябва само консуматори и бачкатори. Разнообразието в културно, религиозно, етническо, историческо, всичко се опитва да се заличи, неосъзнавайки че новодошлите са си запазили прираста, религията, културата и ще почнат да я налагат, когато станат малко повече. Защото имат устойчив биологичен механизъм, за разлика от разпадащото семейство в "прогресива" Европа с нейните нови течения. 

Погледнете България, от 9 милиона се стопи на 6. Знам, че никак не е добре да ви го казва човек на име Дахер. Но аз познавам Изток по-добре от вас, друг арабин няма да ви го каже.

Най-лошото е, че Европа и САЩ си мислят, че ще се отърве от тези зависимости със сила и военни конфликти, чрез отварянето на нови войни и заплахи, чрез разграбване. Няма диалог, дипломация, интелект, създаване на изгодни, устойчиви икономически зависимости. Дори няма лидери, а само жалки марионетки. Постепенно конфликтите започват да се доближават все по-близо до сърцето на Европа.
И когато изкажеш критика към този нестабилен цивилизационен подход, зомбитата ти скачат и те обвиняват в пристрастие към други цивилизационни центрове. Приемат всяка критика с истерия и обвинения.

И не, никога не съм харесвал Китай или Русия повече от Европа. Те не са нито перфектни, нито по-добри. И те трябва да бъдат критикувани, най-вече защото не могат все още да създадат истински алтернативи и конкуренция. Защото само с конкуренция малките страни ще спечелят от големите и ще ги накарат да им се обръща по-голямо внимание. И ще спре САЩ да прилича на СССР, на заядлив разпадащ се деспот. А да прилича на САЩ от 50-те. Повечето войни можеше да бъдат избегнати.

Затова не аз или хората като мен са враговете на Европа, напротив, като християнин от Сирия винаги съм я гледал като идеал. Сами разбирате разочарованието от реалността. Истинските врагове са онези, които се кичат с европейски лаври и се държат безкритично като жители не на СССР, а на С.Корея или на арабска страна. Те неслучайно у нас са деца на комсомолци и агенти на ДС.

ПС Ако не ви се четат ненужни словоизлеяния ви слагам видео, в което червеи тотално завземат тялото на охлюв, той изглежда жив, красив и цветен, а всъщност е мъртво зомби, използвано като стръв ог червеите, за да попаднах в по-голямо животно. Идеята е същата.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.