КАКВО НЯМА ДА МУ ЛИПСВА НА ТОЯ НАРОД И ПРЕЗ 2023

КАКВО НЯМА ДА МУ ЛИПСВА НА ТОЯ НАРОД И ПРЕЗ 2023
01-01-2023г.
1709
Мартин Карбовски

Мисля си - ако не ни липсват някои неща - какъв народ сме въобще. Има важни неща, някои от  които - ако бъдат загубени, би трябвало на народа да му залипсват. Но не, нищо от долния списък не ни липсва, лоша е работата.

1. Не ни липсва политическият скеч. Имаше преди време, деца, едни телевизии и предавания, които се подиграваха на политиците. Не е за вярване. Сега няма такива предавания.
2. Не ни липсват книгите на площад Славейков. Имаше, деца едно време цял площад пълен с нови и стари книги. А днес няма такъв площад, и това не е най-страшното. Най-страшното е, че това не липсва на народа.
3. Имаше, деца, едно време една журналистика. Дори и да не беше разследваща - тя беше мислеща. Обаче тя тая журналистика беше скъпа и опасна като ядрен реактор. И решиха да я закрият. Но вие, деца, помнете, че я е имало.
4. А вие, деца, трябва да знаете - едно време учители имаше, които пишеха двойки. Но това няма да ви липсва и през 2023-та. По-късно ще ви липсват грамотни хора, но явно на нашите господари не им трябват грамотни хора, а само хора, пазаруващи кренвирши. Да, бе, спокойни бъдете - кренвирши ще има, но малко хора ще могат да напишат думата кренвирш. Колко да е голяма загубата?
5. Няма да ви липсват линейки, медицински въртолети и други неща като кувьози- защото пак, деца, ще събирате капачки, а парите за въртолети отлетяха в джобовете на новия политик.
6. Няма да ви липсват смелите хора по телевизията, трудните разговори от едно време - защото времето в праймтайма ще е заето от придворните на новия Голям брат. Смелостта ще я има само в американските филми, а в българския филм ще има само самота и предатели. Ама то, нейсе, братя - на нас смелост винаги ни е липсвала.
7. Няма да ви липсват децата ви, които не се раждат, няма да ви липсват бащите, които измират, няма да ви липсват роднините, които са в емиграция и ви забравиха. Въобще - нищо няма да ни липсва.
8. По новогодишната програма може да съдите даже - няма да ни липсва нова музика с нов текст. Ще я караме със стари шлагери отпреди 30 години - и само Лили Иванова ще прави нова музика. Засрамете се.

Това означава само едно - старата песен е на нов глас. Скечове и песни на Каналето отпреди 25 години, вие наистина ли? 
Наистина е срамно. Наистина.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.