Класически нагаждачи

Класически нагаждачи
21-05-2023г.
0
Петър Волгин

Много показателен финал имаше днешното предаване на Драго Драганов по БНТ. То беше посветено на Асамблеята "Знаме на мира" и завърши с песен, възпяваща това мероприятие. А изпълнителят беше....Кирил Маречков. 

Да, да, същият този, който от няколко седмици се раздава на интервюта, чиято цел е да се сапопредстави като героичен борец срещу комунизма, репресиран от тогавашната власт. 

Величав образ, събрал в себе си чертите на Нелсън Мандела, Вацлав Хавел и Андрей Сахаров.  Изобщо  цяло чудо е как при борец като Маречков комунизмът е издържал толкова много години. Би трябвало да се е разпаднал много прези 1989г

Добре е, че има хора, които още помнят, добре е, че ги има архивните кадри, които показват истинското лице на подобни "антикомунисти". Ужасяващо репресиран, ама радиото и телевизията безспирно въртяха песните на "Щурците", а плочите им излизаха в огромни тиражи. Наистина велика репресия, чудовищна! 

Простичко казано, това са хамелеони, готови да се пребоядисат моменталически в цвета на силната в момента партия. Класически нагаждачи, за които няма никакъв проблем да ползват безбройните комунистически привилегии, а после да ни убеждават как са засукали антикомунизма с майчиното мляко.

Една от причините България да е в такова окаяно състояние днес е именно фактът, че тонът в нея се задава от хамелеоните, от слугите на всяка власт.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.