Колко опасни са "Гражданите на Райха", стоящи зад готвения преврат в Германия?

Колко опасни са
10-12-2022г.
0
Гост-автор

За  Хайнрих XIII, бивш принц Ройс, Федерална Република Германия не съществува. Тя не  е суверенна държава и не  е нищо повече от едно ООД, командвано от външни сили. 71-годишният принц е сред "Гражданите на Райха" -терористична организация, която иска да възстанови реда от 1871 година.

Тази сряда в 11 от общо 16-те федерални провинции имаше арести. Над 3000 полицейски служители участваха в акцията, а 25 човека бяха задържани. Сред тях е и тюрингския принц. Над 50 души са заподозрени, включително военнослужещи и политици от крайнодясната „Алтернатива за Германия“.

Терористите планирали да щурмуват Бундестага, да предизвикат хаос и да свалят правителството. Мрежата вече била сформирала кабинет  в сянка.

Безпрецедентната акция идва след серия скандални разкрития за неонацисти в силите за сигурност, политически покушения и расистки нападения в Германия.

Това е една или много мрежи от хора, които не признават съществуващата държава в Германия и държавния строй, обясни пред БНР Кристофер Неринг, който е журналист и гост - преподавател в Журналистическия факултет на СУ. Неговият предмет е История на разузнаването.

„Към тях в момента се зачисляват около 17 хиляди човека. Броят им обаче расте. Все повече представители на армията и полицията, които притежават оръжие и имат специална подготовка, са в нея. Това увеличава риска от терористични актове“.

В мрежата не участва само една социална група – има всички ниво на обществото, посочи още журналистът.

„Елементът, който ги обединява, е фрустрацията от сегашната политика. Те отричат цялата система и искат да махнат сегашния политически строй на страната“.

Пандемията и социалната изолация са един вид ускорител на това движение, посочи той.

Полицията, МВР и главният прокурор в Германия очевидно са информирали представители на медии преди акцията, разказа Кристофер Неринг.

„Те са искали това да се предава на живо. Някой, който приема конспиративни теории, ще помисли, че всичко това е било инсценирано“.

Цялото интервю с  Кристофер Неринг може да чуете в звуковия файл.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.