Костадинов: Май ще трябва да приложим не американския, а украинския демократичен опит

Костадинов: Май ще трябва да приложим не американския, а украинския демократичен опит
07-11-2022г.
0
Костадин Костадинов

Многократно съм коментирал фалшивите новини, които американските жълто-кафяви парцали разпространяват в българското общество, и няма да спирам да го правя. Само за последните два дни те създадоха две крупни медийни фалшификации:
1. В петък съобщиха, че БНБ била разобличила Възраждане, че никога не е изготвяла доклад за еврото. Тази "новина" се появи по всички медии. Ние веднага направихме брифинг в парламента и показахме не само доклада, но и писмото от БНБ, с което не само на нас, но и на всички парламентарни групи е предоставено копие от доклада. Това обаче не беше от отразено от американските медии. Те за пореден път скриха истината.
2. В събота журналистката Флора Стратиева "откри", че понеже получавала финансиране от Ютуб за рекламите в своите клипове, трябвало да се регистрира като чужд агент. В този случай лично се обадих на жената и обясних, че от полето на действие на закона са изключени всички търговски сделки, а рекламата там представлява точно такава сделка - собственикът на канала продава рекламно време на платформата така, както външна продукция в една телевизия продава рекламно време). 
 Стратиева провери закона, видя, че е така, обеща да напише опровержение и... излъга. Задоволи се с коментар, че приложението на закона било спорно. 
Останах шокиран и не можах да повярвам - български журналист ме излъга .Междувременно американските отходни канали избълваха "новината" по всички свои метастази в България, отлично знаейки, че е лъжа.
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.