Край Пловдив се надигнаха. Производител: Протестираме до дупка! Колата ми е 4000 лв.

Край Пловдив се надигнаха. Производител: Протестираме до дупка! Колата ми е 4000 лв.
18-09-2023г.
8
Лентата

Започнаха протестите на българските фермери след отпадането на забраната за внос на зърно от Украйна, пише Plovdiv24.bg.

„Този протест трябваше да бъде през пролетта, но тогава правителството ни излъга, че ще има компенсации. Тези глупости с бентлитата…. Ние сме 60 000 производители, 10 процента от едно стадо винаги си има мърша, но мен това не ме засяга. Моята кола струва 4000 лева.

Не искаме просто пари, а равенство на пазарите. Субсидиите не са за коли, а за да си покрием разходите и да сме конкурентоспособни. Нямам против украинския внос, но да ни покрият разликата.

Премиерът ни нарича терористи, а аз да си мисля, че той ще преговаря с мен. Протестираме до дупка, докато не се приемат исканията ни“, обясни пред камерата на медията ни Петко Черкезов, зърнопроизводител.

500 зърнопроизводители и земеделски стопани от Пловдивско протестират на 4 места днес.

Първият пункт е на международния път Пловдив – Хасково в района на Първомай, от 2-те страни на моста на река Мечка. Второто място е на пътя Пловдив – Карлово в района на село Калояново, а третият – край с. Труд на колелото за с. Строево. Четвъртият пункт е на Орта хан, на пътя Пловдив – Пазарджик, на кръговото за Цалапица и Стамболийски.

Източник: kritichno.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.