Материалният просперитет е единственото, което ги вълнува

Материалният просперитет е единственото, което ги вълнува
22-01-2023г.
0
Петър Волгин

Силно се надявам ПП и ДБ наистина да се явят заедно на изборите. 

През последните месеци и двете формации се правят на това, което не са. 

"Ние сме по-скоро леви", казват от ПП, "и затова няма как да се обединим с онези десните от ДБ". А пък от ДБ казват, че нямало как да се обединят с "левичарите от ПП", които иначе много харесвали. Разбира се, нито едните са леви, нито другите са десни. И двете формации са проекции от жълтопаветния планктон, който никога не се е интересувал от идеологии. Планктонът иска само едно - да бъде на печалба. 

Планктонът е NEXO - вземи парите и бягай, а ако те хванат, плати си глобата, във всеки случай тя ще е по-малка от печалбата, и пак бягай. 

Материалният просперитет е единственото, което ги вълнува. Ако в даден момент умнокрасивитетът прецени, че на мода са левите идеи, той става ляв. Ако в друг момент усети, че десните мерки се харчат повече, става стопроцентово десен. А дали планктонът ще се казва ДБ или ПП, няма никакво значение. 

А, и още една характеристика на тези еднотипни проекти - първосигнално евроатлантически са. Не по идеологически причини, разбира се, а защото основната  цел на умнокрасивитета е да се хареса на Големите чуждестранни началници.  Затова ще изпълни, без да се замисля /не че много обича да мисли, де/, всяка заповед от Брюксел или Вашингтон, колкото и абсурдна да е тя. Това е най-сигурният начин началниците да не пречат на обогатяването.
Така че няма нищо по-естествено от това ПП и ДБ да станат едно. Едно общо безмозъчно и евроатлантическо нищо.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.