Настъпи националният празник петък

Настъпи националният празник петък
28-01-2023г.
0
Гост-автор

Владимир Тупавичаров:

Настъпи националният празник петък. 

Празнува се три дни, всяка седмица. Ще направя предпразнично почистване на душата и му сядам.

Днес е и Международният възпоменателен ден на Холокоста, в Германия и се нарича Ден в памет на жертвите на националсоциализма . На този ден бойци на Червената армия от над 40 националности са освободили концлагера Аушвиц /Освиенцим/. 
Поклон пред паметта на жертвите и мир на душите им! Надявам се текущите събития да направят повторението на този геноцид немислимо.
Май другарят цар пак се кани да управлява. Извинявам се на Дедо за всички смешки дето съм написал за годините му, нашият му е батко. Видимо с едната пенсия не може да се живее, та пак ще почва работа, завалията. 
Значи броим от сега 800 дни и после само ще внимавам да не се лъзнем по меда и маслото, дето ще потекат. Ако Кирчо и Кокорчо се сдушат с царските юпита, плаче мамата, дето викаше Стоичков.
Абе тия що не легализират леките наркотици? Под леки разбирам до половин кило по избор. Само с водка вече не се издържа! 
Ех, как се подлъгахме едно време! Вече се бяхме наситили на Костовата шайка и с четири очи гледахме за спасител. Некой се сети да извади царя от нафталина и ние захапахме куката. Той взе да точи дълги безмислици, а ние се самоуспокоявахме - езикът му е архаичен понеже го е учил в ония години,  многото чужди езици му дават акцент. После разбрахме горчивата истина, ама след дъжд печурка. От него ни остана Буци.
По време на първото пришествие на пишман царя имах забавна случка. В една от софийските морги санитарят беше монархист, та закачил плакат - снимка на Кобурга с надпис "Чакаме те с обич". Насред моргата! Мрачен хумор, но затвърди убеждението ми, че Там ред нема. Моргаджията се пресели в по - добрия свят сравнително млад, а величеството се кани да векува, Господ здраве да му дава!
Като се сетих как "го и́грахме ца́рот" ми изплуваха и други забравени звезди. Спомних си Лудото Яне, дето луди ни направи, Караканчанката, ама не кучешката порода, Валерката Симеонов, дето щеше да си връзва релса на шията, а ни върза тенекия с една ограда ... леле що отрепки ни минаха през главите! Явят се, нацицат се и изчезнат, а ние помним само днеска и то не всичкото.
Брюксел официално разреши да лапаме мухите. На 4 януари т.г. Европейският съюз обяви в официалният си вестник, че  позволява  добавянето на домашен щурец и бръмбар по зърнената плесен в редица храни. 

Вече не можеш да се скараш с келнера, че имаш муха в супата, човекът с право може да те препрати към Урсула, аз бих предпочел мухата.

В Стокхолм десният ултрарадикал Расмус Палудан изгори Свещения Коран пред сградата на турското посолство, при това с разрешение на правителството. В отговор на официалния турски  протест отговориха - това е положението агалар, свобода на изразяване на мнението! 
Турците са бесни, в Кремъл харесват това - Ислямът е огромен съюзник.

Според мен нещата са прости - на шведите хич не им се влиза в НАТО, затова дразнят Високата порта и те бавят съгласието си. На тоя етап поне с 6 месеца, а за това време всичко може да стане. Само за мозъчно недоимъчния изпълнител ми е жал, тия момчета са чувствителни на темата и имат сериозни главорези в редиците.

Интересно, ако някой беше изгорил знамето на дъгата, либеразите щяха ли да са толкова снизходителни? Бих могъл да развия темата, на се налага да летя под радарите, щото фак мадърите душат наоколо.

 На Олаф Шолц най - сетне му отнеха невинността и той кандиса и за доставката на танкове барабар с останалите европейци. Практически даде ход на операция "Барбароса - 2", всеки момент руснаците ще запеят "Ставай страна огромная". И след като  немските "Леопард", френските "Ле Клерк" и английските "Челинджър" се превърнат в скрап, ще бъдат заменени с американски "Абрамс" на преференциални цени, по системата "ленд лийз". Англичаните си платиха последните вноски 2006 година, шейсетина години след Втората световна война, могат пак да дръпнат заем за пушки. Казват, че само първия път боли. 

Няма да е сефте САЩ да прецакат Великобритания с помощта на Русия. Примери бол, като се почне от Войната за независимост, та се свърши с Втората световна война, Англия все губи територии и руснаците все имат пръст.

Към "танковата коалиция" се присъедини военният министър на Литва, Арвидас Анушаускас. Ние, вика, нямаме танкове, но имаме мнение за танковете. То ако работата опира до мнение, аз имам мнение по всички въпроси, но на кой му пука, най - много да ме бият некъде, има да ми скачат по рибиците.

А поляците питат - кой ще плаща? Тия сигурно са сметнали разликата в цената на кислорода и въглеродния двуокис, да знаят имат ли далавера, като дишат.

Жозеп Борел разправя:  Наполеон и Хитлер бяха малко небрежни, затова загубиха срещу Русия, но ние ще дадем много оръжие и ще ги смачкаме. Лесно е да мачкаш таралеж с гол гъз, но само ако таралежът е плешив, или гъзът не е твой. В нашия случай таралежът е изключително бодлив, английският "Дейли Мейл" излезе със заглавие: "Изпращането на наши танкове може да превърне Европа в голямо радиоактивно гробище". 

Не само танкове, но и самолети ще изпратят, а може и жива сила по - нататък, по техните сметки сме се развъдили прекалено много.
Камарад Борел, пить надо меньше! И с белото внимавай, вече си на години, да не ти о́диме бавно! Да не се окаже, че ти си вповече.
 Февруари ЮАР ще проведе морски учения с участието на Русия и Китай. Американците са възмутени, тримата участници са развеселени и макар още да не са ги пратили на майка им в ... по родните им места, то със сигурност са си го помислили.

Аржентина и Бразилия възнамеряват да създадат собствена валута, която може да обхване и други страни в региона. Дедоларизация - нов термин, не е свързан с Дедо и е пряко следствие от безразборните санкции на американците. А ние се каним да махнем собствената си валута и да я заменим засега с евро, па нататък - както кажат победителите.

Макрон и Шолц се срещнаха в Елисейския дворец за да отбележат 60 годишнината от Елисейското споразумение. Тогава се срещнали Де Гол и Аденауер и вбесили САЩ, защото Де Гол напуснал НАТО и отказал да използва долара като валута за разплащане, а Аденауер го подкрепил.

Днес историята се повтаря като комикс - Мими Макрон и Оли Шолц решават да върнат независимостта на Европа. От кого ще станат независими, не разбрах. Нали Путин е на колене, Си Дзинпин ги моли за внимание, Африка се влачи по корем, а Близкият Изток предлага сабята и живота си ...  до тук с комикса. Всъщност Америка, която не смеят да споменат, ги ползва за ратайчета.
Тичай, скачай, пращай пари, пращай оръжие, взимам ти бизнеса, обърни се гърбом и се наведи, усещаш ли пръста ми? Не е пръста, ха, ха, ха ... майтап бе, Уили!

 Друсаният смешник се почувства Бог, но шефът на ЦРУ посети Киев и му скъси повода. Заваляха оставки, удариха дружките му с обвинения в корупция  , но не пипат Залужни - някой трябва да подпише капитулацията.
Айде, ние сме ларж, не ни интересува как ни харчат парите, но американците издребняват, не щат да плащат тройно яйцата за зелената армия. Не щат да плащат и замразената есетра и калмарите, кой знае как попаднали във войнишкото меню. Уууу, циции такива!
Някъде прочетох, че днешният елит е рожба на две култури, с центрове "Кравай" и "Магурата". Па като ме налегнаха едни спомени, нали си бех аляв още тогава. 
На "Кравай" и на "Попа" се събираха соц. наркоманчета, имаше ги и тогава. Още им помня паролите, морфинът беше "морков", лидолът "лимон", а кодеинът и кодтерпинът "котки". Тревата си беше трева, за фентанил още не бяха светнати. Повечето бяха от добри семейства, дето викат бабичките - възможни. Аз - студентче от малките курсове, правя се на оборотен и раздавам консултации, дано не съм уморил някого! Едва ли, те знаеха за анестезиологията повече от мен.
За "Магурата" бях беден, там се въртяха мангизлии и освен валута продаваха всичко останало. Гледаха лошо, ходеха като яки и някои от тях верно си беха пандизчии. 

После нашумя "Синьото", а рокерите се събираха на "Наклоненото". Не мога да разбера какво не му харесват на онова време! Имаше за всеки вкус по нещо, кръчмите бяха евтини а жените безплатни, всичко беше любов.

Продължава сагата с българските крипто тарикатчета. Американците ги глобиха и изхвърлиха, но не приключиха с тях. Дадоха команда "дръж" на българската прокуратура, за която до сега компютърно престъпление означаваше кражба на компютър. Сега янките са бели и добри, нашите отбелязват червена точка пред шефа, а неудобният конкурент е отстранен. Както се казва: и вълкът сит, и агнето цяло, и овчаря Бог да го прости!

Властите на Буркина Фасо учтиво помолиха французите да се омитат, уверено вървят по пътя на Централно Африканската Република и Мали. На жабарите не им се тръгва хич, но още по - малко им се слуша "Вагнер". Докато Макрон се прави на влиятелен в Европа, китайците и руснаците му измъкнаха Африка. Ключовата дума е "литий", не знам как е на френски.

Индия отпразнува годишнина от обявяването се за република /26.01.1950г/, а от тази година е страната с най - многобройно население. На тържествения парад присъстваха военни  от Египет и кадети от Русия. Да ме прощават европейските демократури, но това е най - многобройната демокрация в света, имат и за износ, справка - Риши Сунак.

Като прибавим Русия, Китай, Иран и Африка, желателно е да сме по - сдържани във високомерието си. Сигурен съм, че и най - големите ястреби умеят да броят и поназнайват едно - друго за ядрените оръжия. Тези огромни държави с древни култури вече не желаят да бъдат колонии и го заявяват ясно. Така че да приключваме с войната и да се хващаме на работа, за да не  хванат те тоягата! Хегемони - мегемони, свърши тая, кака се ожени.

Стига съм си разтребвал кухарката, ще взема да се уважа с едно питие и ще мезна с вратни пържоли от домашен щурец. Убеден съм, че здравият разум ще победи и мирът ще се върне при нас. Светът вече няма да е същият, но човекът е най - приспособимото същество и има на разположение алкохола.  Да се възползваме, наздраве!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.