Нова телевизия свали разследване за хазарта?

Нова телевизия свали разследване за хазарта?
19-04-2024г.
0
Гост-автор

Нова телевизия свали разследване на Даниела Тренчева за хазарта | | 18.04.2024 00:00 | Златна възраст | стр. 2 |

Нова телевизия свали безпрецедентно предаването на Даниела Тренчева за вредите от хазарта, което трябваше да се излъчи на 13 април в рубриката "Ничия земя". 

Първоначалният анонс, който зрителите видяха още в средата на седмицата, гласеше, че ще бъдат разказани истински истории на хазартно зависими, които са разбили семействата си и са били на ръба на оцеляването заради пристрастието си. Изненадващо, без обяснение, Нова телевизия в събота вечер излъчи стар епизод на "Ничия земя" за дядо Влайчо. 

Историята за феномена, който не отстъпва на Ванга, е едно от най-гледаните предавания на телевизията, но зрителите веднага забелязаха, че става дума за вече излъчван епизод, а не нов. 

Явно хазартното лоби се е задействало бързо след обявяването на темата на "Ничия земя" и е успяло да свали заснетото и монтирано предаване. 

Не е било трудно, защото рекламите на хазартни оператори присъстват във всеки един рекламен блок на Нова и оттеглянето им би довело до истински фалит на медията, която и без това има сериозни проблеми след мистериозното отстраняване на бившата шефка на телевизията Стефана Здравкова и директора на новините Илия Дафов. 

Само преди дни пък шефката на СЕМ Соня Момчилова алармира, че я заплашват. Причината - ограничаването и забраната на рекламата на хазарт, за което тя се бори. Тя иска изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията, в който предлагат промени, с които да ограничат рекламата на хазарта в медиите. Тази идея явно не се е харесала на някого и е последвал "предупредителен диалог".

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.