СПРЕТЕ С ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ

СПРЕТЕ С ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ
13-05-2021г.
21
Гост-автор
Тези дни се върти из публичното пространство новината, че Жан Виденов щял да прави нова партия. Първо да кажа, че според мен 300 партии, от които над 120 действащи за тридесет години е прекалено много дори за държави като Китай и САЩ, камо ли за България. Накрая всеки българин ще се сдобие с еднолична партия, както е тръгнало.
На второ място - моите уважения към Жан Виденов за това, че не се поддаде на соросоидите. И не се снижи пред предателите - на България и на неговата партия, които го пожертваха пред олтара на новите господари. Но! Той не е играч и не е политик. Той е един почтен човек. А почтените хора, които не са играчи, не стават политици. За политиката се изискват други качества, включително да си предвидлив, да си стратег, да си гъвкав, но безкомпромисен, да умееш да слушаш и да имаш подкрепата на хората.
Господин Виденов не успя да се справи тогава дори с враговете с партиен билет. Много съм скептична относно възможността му да се справи сега в политическата джунгла, която е в момента. Единствено ще разедини допълнително българите. А и другото: за да се направи партия, трябват здрав гръб и много пари. И ако ще прави, първо трябва да ги заяви откъде ги има, защото в противен случай, ако ги няма, това ще е поредният партиен файтон.
А и в лявото пространство повече партии не са необходими. Понякога легендите трябва да си останат в миналото!
 
   Автор: Елена Гунчева, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.