КАК ДА РАЗБЕРЕМ ДАЛИ ЖИВЕЕМ В ДИКТАТУРА?

КАК ДА РАЗБЕРЕМ ДАЛИ ЖИВЕЕМ В ДИКТАТУРА?
08-04-2022г.
141
Гост-автор

1. Първо вижте дали някой ви кара да имате враг.

Всяка уважаваща себе си диктатура трябва да има лош враг. Врагът е причина диктатурата да ви приласкава към себе си, да ви принуждава да я поддържате и да няма друга алтернатива. Иначе врагът ще победи и ще дойде. Неговата, на врага диктатурата се нарича “диктатура”, а вашата се нарича другояче.

По това ще познаете и нашата диктатура, и чуждата.

Не забравяйте, че по време на диктатура няма логика. Ето пример - диктатурата иска повече хора и повече оръжия, и повече държави да участват във войната, която ще донесе мир. Диктатурата е нелогична, но хората я обичат такава, те наистина вярват, че войната е мир, а свободата е робство. Но те правят това, защото невежеството е сила.

 

2. Война. Ако някой ви готви и ви убеждава, че ще има война с врага, значи живеете в диктатура.

Диктатурата има свои задачи и водачи, които ви подготвят за война с врага. Тия водачи обикновено са на заплата при някой голям брат. Те са първите, които искат война, но им личи, че няма да участват в нея. Това е много характерно за говорителите на диктатурата.

3. Оръжията са задължителни при война, търсят се оръжия.

И доколкото едни оръжия възпират други, появата на много оръжия предизвикват поява на вражески оръжия. Диктатурата иска да дадем оръжия, демокрацията не би дала оръжие никому - просто защото тя би преговаряла.

4. Диктатурата забранява медиите на врага.

Защото погледни горе - войната трябва да бъде спечелена от нас. Следователно всяка медия, която съобщава :

а) че врагът побеждава,

б) че врагът е донякъде свестен,

в) че врагът не убива деца нарочно - това е забранена медия.

Забраняват ли ви такава медия, алтернатива някаква - в диктатура сте.

Справедливо е да се отбележи, че алтернативните медии също ще лъжат, както лъжат и диктаторските медии. Но когато имаш само един вид медии - няма съмнение, че вече сте в диктатура.

Диктатурата е характерна с това, че пробутва само своята лъжа и ви пази от лъжата на противника. Тя самата не може да позволи да сравнявате лъжите на едните с лъжите на другите. Сравнявате ли лъжите, значи не сте в диктатурата. Обаче сте напълно в диктатура, ако няма как да сравнявате едни лъжи с други.

5. Много шумни говорители на диктатурата говорят смело и никой не им противоречи - по това ясно се познава, че живеете в диктатура.

Ако някой не е говорител на диктатурата - го докладват. Ако същият упорства да мълчи и да не скандира лозунги - заключват го. Или си губи работата. Или не го канят в телевизии вече. Това са различни степени на диктатурата, една по една се преживяват.

6. Диктатурата ви кара да се лишавате от разни неща в името на неща, които уж нямат нищо общо с диктатурата.

Примерно - ще платите свободата на Ангола с цената на ежеседмични манифестации. Или - за да победим, трябва да стоим на студено. Тук не говорим за военновременен режим - а за диктатури, които се готвят да станат военно-временни режими.

7. Много е важно за всяка диктатура да брои изгорели вражески танкове и да няма нито един наш изгорял танк. Това, видите ли, че се случва по телевизията, да знаете че сте в диктатура.

8. Една демокрация (примерно тая от филмите) притежава ограничено уважение към врага, неговата майка или неговата земя, или деца.

Диктатурата се различава от демокрацията по това просто нещо - когато някой обяви, че най-добрият враг е мъртвият враг, тогава сте в диктатура. Когато ви се казва, че една страна трябва да бъде унищожена, защото в нея живеят под-човеци, не-човеци, полу-човеци и че всички там (без изключение!) на тая територия са такива и трябва да бъдат убити (даже мъртвите поети на врага) - ето това е диктатура с пропаганда, от най-добрите примери за диктатура и за пропаганда.

9. Много характерно е за всяка диктатура, че не желае преговори. Преговорите са демократичен метод за справяне с войните. Но диктатурата по това ще я познаете - тя не иска преговори, а иска провокации. Ескалацията на провокациите е много важна за всяка диктатура, която иска да стане военно-временна, т.е. тя иска война, виж точка 2.

По време на война вече са забранени статии и автори от сорта “как да разпознаем, че живеем в диктатура?”. Такива статии се свалят от вестника веднага, а ако живеете в епохата след вестниците, такива статии се слагат в мрежата така, че да не може да се прочетат от много хора.

10. Ако две диктатури воюват, трябва да попречите да се появи диктатура и при вас, защото диктатурите се поддържат и самопораждат.

Самопородената трета диктатура от първите две диктатури ще познаете по това, че тя взима страна. Вие, като противник на диктатурите не би трябвало да взимате страна, поне не веднага, защото може да се окаже, че са ви лъгали, за да вземете страна. Едностранното поведение става зародиш на всяка диктатура. На едностранното поведение му трябва малко масовост и току виж - заживели сте в диктатура.

Както виждате, част от тези десет точки на тема “как да разберем, че живеем в диктатура ?” не са едностранни, т.е. отнасят се и за врага, и за нашата още недоказана и неразпозната евентуална диктатура.

Просто не трябва да прегръщате нито чуждия враг, нито нашия диктатор. Много е трудно, но така трябва.

Най-добре бъдете пацифисти, докато пацифизмът не бъде забранен. Тогава вече няма как да сбъркате - вие живеете в диктатура.

И още нещо - ако материал на тема “как да разпознаем че живеем в диктатура?” не е подписан от автора си, то какво значи това, а?

Автор: Фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.