Защо българите не обичат янките?

Защо българите не обичат янките?
02-07-2022г.
86
Гост-автор

Димитър Байрактаров, Фейсбук:

Прочетох с особено внимание интервюто на Лена Бориславова пред Дарик. По всичко личи, че госпожица Бориславова има какво да научи от тази моя публикация. Ще остане много изненадана когато разбере кой ми плаща, но ще ѝ дам жокер? Нека прочете няколко пъти чл. 116 от Конституцията на Република България.
 
Лена е млада и едва ли знае какво се е случило на 20 юли 1990 година. Аз обаче помня! На тази дата с нарочно постановление на министерски съвет една американска фондация бе превърната в държава в държавата България справка:
От този момент започнаха да се случват и лошите неща в България! Американските фондации започнаха да се роят на територията на родината ни и да се намесват във вътрешно-политическия живот на родината ни. И понеже в последно време много си говорим за енергийна зависимост. Няма как да не разкажа какво се случи през 2014 г.?
 
През 2014 г. бях единственият български журналист, който замина за Русия в град Анапа, където се строеше станция "Русская". Станция "Русская" е последната станция от общо 13 станции от "Южен газов коридор" на територията на Русия и трябваше да бъде начална за "Южен поток" към България, чрез който бе предвидено да се транспортират 63 милиарда куб. метра газ за България и Западна Европа. На място руснаците казаха, че строителните работи на станцията са спрени. Бяха много притеснени и обясниха, че това се е наложило, тъй като САЩ оказва огромен натиск върху българското правителство "Южен поток" да бъде спрян.
 
През това време в България се провеждаше българския майдан срещу правителството на Орешарски. Когато се върнах от Русия в България, за няколко дена направих документален филм- "Големият енергиен шлем на България", в който обявих, че "Южен поток" няма да има. Бях разкъсан от привържениците на този проект, но няколко седмици по-късно в България се появиха няколко американски сенатори, а часове след срещата им с българското правителство бе обявено спирането на строителството на "Южен поток".
 
Вероятно вече се досещате, че това изобщо не е намеса във вътрешните и външните отношения на България!
Същата година бях избран за народен представител, а през 2016 г. в едно засекретено заседание на комисията по енергетика научих цялата истина. Никога няма да забравя репликата на Томислав Дончев към Драгомир Стойнев, който бе енергиен министър в правителството на Орешарски - "Нали не си забравил защо Орешарски подаде оставка?".
 
Няколко дни по-късно Борисов подаде оставка, въпреки, че разполагаше с тотално парламентарно мнозинство. И Орешарски и Борисов подадоха оставки, за да спасят нещо много ценно за България от грабливите ръце на един наш съюзник! От спирането на "Южен поток" България загуби над три милиарда лева! От спирането на строителството на АЕЦ "Белене", България загуби още над три милиарда лева.
 
В основата на тяхното спиране бяха добре организирани и още по-добре стимулирани протести на "умни и красиви" дЕмократи и добре заплатена пропаганда в медиите. Ще спра до тук и дано всеки асимилира, защо българите не обичат янките?
 
Все пак, драга Лена, ще бъде добре да известите целокупния български народ, колко души наброява дипломатическата мисия на САЩ, находяща се на ул. "Козяк" 16 в София и колко от тях са били експулсирани като шпиони през последните години?

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.