КАМПАНИЯ, МОЯ ЛЮБОВ!!!

КАМПАНИЯ, МОЯ ЛЮБОВ!!!
08-05-2013г.
49
Венци Мицов

Как ви се стори предизборната кампания? 

Хареса ли ви как Волен обещава 1000 лева заплата? Или как Яне се бори с корупцията, а Станишев се ангажира с няколкостотин хиляди работни места.
Хареса ли ви как генерал лейтенант Борисов обяснява, че пенсионерите са изяли фискалния резерв, докато един от бившите министри в кабинета му бива изтипосан в непринуден разговор с експремиера и Кокинов за „пидалите“?
На мен много ми хареса!
Тази кампания бе най-великата от всички.
В тази кампания за първи път осъзнах, че все пак има връзка между забавлението и националната сигурност – просто записите от СРС-тата ни караха да се хилим като напушени със забранени субстанции...
Тази предизборна кампания не отговори на нито един въпрос. За сметка на това обаче ни даде да се разберем, че онези легенди на „голямата политика“ няма и да ни отговорят.
Не че бягат от отговорите. Не. Просто хората, които се намират „някъде там“, по високите етажи...как да се изразя...имат скромен потенциал, що се отнася до идеи кои са, какво правят и как точно ще помогнат всичко да се промени.

Харесаха ли ви митингите? Хареса ли ви как хеликоптер хвърля от небето флаери на доскоро управляващата партия, докато на огромната сцена „Комиците“ и „Господарите на ефира“ пускат претоплени руски вицове под формата на скечове.
А знаете ли, че сценаристите на скечовете имаха директива за писане на смешки, в която бе забранено да се говори за северозападна България?
Хареса ли ви как за билборди бяха дадени милиони, как за ентертеймънт бяха дадени още милиони, как едни раздаваха презервативи и лукчета, а други окупираха цели страници на вестници и списания?

Хареса ли ви факта, че за час дебат според някакъв нов закон държавната телевизия прибира 30 бона – и всичко това само с една цел – да не би някой малък да се появи някъде и да каже нещо различно?
На мен много ми хареса! Аз съм толкова доволен, че по цял ден седя, гледам дебати, чета платените тролове във форумите и все повече осъзнавам, че нивото у нас не е никак високо, но за сметка на това и коректива го няма никакъв...

И въпреки всичко кампанията си я биваше! За около месец си вдигнахте адреналина, поскарахте се един друг на тема кой кого подкрепя, използвайки мили думи като мръсен гербаджия, тъп комунист, долен десебар, нещастен атакист...
А сега сме в края на кампанията. И тоя път оцеляхме някак. Остават още няколко дни, в които единственото интересно нещо, което би могло да се случи е някой от маститите ни политици да се съблече дибидюс пред Народното събрание с цел да илюстрира, как е олицетворение на голата истина...
Макар че мен, признавам си, би ме трогнало много, ако някой е записал на СРС Бойко Борисов, докато си тананика в банята...
Но да се върна на началния си въпрос.
Хареса ли ви кампанията?
Намерихте ли своите водачи?
Успяхте ли да разберете кой какво предлага?
Не открихте ли, например, че платформите на всички „набедени“ за носители на електорална благодат мастодонти са еднакви и/или са преписвани една от друга, или са правени в стил копи-пейст...
Намерихте ли лечние за почти фалиралото ви магазинче. Или вариант как да се вдигне пенсията на майка ви.
Намерихте ли решение как да се доберете до някой фонд или програма, без да сте цакали едни проценти на едни хора?
Открихте ли как във вашия малък град може отново да заработи киносалона, който едни мутри купиха през 1996-a, за да превърнат в бинго зала?
Открихте ли как децата ви в 4-ти клас ще могат да пишат името си, без да правят поне 3 превописни грешки?
Май не открихте това, нали?
И да го е написал някой в програмата си, тази програма не достигна до вас. До вас достигна една дъвка, шер-вана от четирите сигурни (според едни чичковци и лелки, наречени „сериозни социолози“ и „сериозни журналисти“) политически шайки, които ни писнаха, но които, според горепосочените корифеи, са единствените съществуващи у нас...
Видяхте ли алтернативата, дами и господа?
Или просто за пореден път в деня на изборите ще отидете до село. Или на концерт на „Депеш мод“?
Не ми отговаряйте! На мен тази кампания ми хареса много!
Тя показа, че у нас вече няма нужда от кампании.
Тя показа, че елитът е изчерпан до абсолютния си предел.
Въпрос буквално на месеци е този елит да бъде пометен сам от себе си. Той няма какво повече да ви предложи, освен да погледате неговото зрелищно самоубийство, което, благодарение на медиите, можете да видите в стил „риалити шоу“.
Аз ви казвам довиждане до след изборите. Тогава ще можем да си поговорим за нещо далеч по-весело – кой ще успее да състави правителство.
А сега се сбогувам с вас! И ви прегръщам – точно 37 пъти...
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.