Криминализация на „свободомислещите” лицемери – част 2

Криминализация на „свободомислещите” лицемери – част 2
18-07-2013г.
223
Гост-автор

Автор: Гражданинът Х

Козенето е добре опакована кутия бонбони с чудесни намерения, кривогледо утопианство, снобизъм, сбъдване на желания, социално инженерство и усещане за различие, без никой да си дава явната сметка, че е пълно с подобна козеща сган. И абсолютно никой няма идея и желание да спира пропагандата. Ние възрастните не разполагаме с никаква социална защита срещу византийските изисквания на марихуано-индустриалния комплекс. Войната във Виетнам свърши, но тук сме във война и търсим революция, пушейки. И пак не разбираме, че не ни трябва революция, а еволюция. Че пропагандата е в интерес на шепа хора, които желаят да отнесат вниманието на индивидите от същественото и да ги отдалечат. Да ги направят лесно котролируеми и удобни.Също, както с алкохола, цигарите...та и нефта.

На всичкото отгоре този мултинационален бизнес разправя, че действа изцяло в най-добрия интерес на децата.А на нас какво ни остава, освен да си изберем емоция и нагласа, с която да посрещнем следващата Панацея, или шорткът към лично щастие.

Да, щастие. Това е важната дума. Заебаваме всички стремежи и успехи. Важно е щастието, което междудругото го има в американската конституция и звучи така, цитирам: „Всеки има правото да бъде щастлив”. Край на цитата. В нашата родна конституция подобно нещо няма. Затова ни остава да си пушим. Живеем в някакво риалити, в което донкихотовци и мечтатели съществуват само в гореспоменатата пропаганда.

Не може да не сте дочували и примери от сорта на Луис Арсмтронг, Карл Сейган и прочие, как са живеели, пушейки марихуана и видите ли вие…как благоприятно и творчески им се е отразила. Усмихвам се и започвам да разсъждавам над това. Гениалният саксофонист Чарли Паркър–Птицата е бил алкохолик и хероинов наркоман, Джим Морисън и Кърт Кобейн също, Микеланджело пък е бил болен от сифилис, Чайковски, Платон, Аристотел и.т.н. са били хомосексуалисти, други са имали тежки ментални увреждания, аутизъм и прочие. Досещате се накъде бия. Задавам върпос: защо да не напълним една кошница от пороци и болести и не създадем човека на бъдещето, следвайки вашата логика? Вероятно всичко това са белези на гениалност. Не ми се мисли какво би могъл да сътвори Моцарт, ако беше пушил марихуана, а може би е пушил…? Може би са пушили и Нютон, и Толстой, Айнщайн и Бетховен, Чарлс Дарвин и много, много други. Как иначе да си обясним гениалните им творения в областта на науката и изкуството?

Срещали сме и друго - защо да забраняваме нещо, което е дар от природата? Няма да изброявам, но се сещам за доста отрови, които ни е дала природата, ама никой не иска да опитва от тях.

Нека обърнем внимание и на лицемерието, с което пушещите пропагандират и засягат темата за медицинската марихуана, извъртайки цялата здравна система в интерес на белия си дроб и пихтиестия си мозък. Естествено, че марихуаната за медицински цели трябва да съществува. Някой съмнява ли се в това? Аз не смятам, че има такъв човек. Морфинът се използва, опиумът се използва, така че употребата и в този аспект трябва да е твърдо „ЗА”. Обаче кой седи зад кампанията? В по-голямата част – хора, употребяващи трева, в по-голямата част (да са живи и здрави), без никакви здравословни проблеми. Ами откога точно тези „филантропи” станаха толкова загрижени и станаха церители против рака и глаукомата? Откога хората зад зачервените очи, ленивите и с тъпо изражение, придобиха лекарско образование и тръгнаха да спасяват света? Откога?

Това е лицемерие, което извърта реалността в полза на личната им изгода и изкривената представа за пространство и време. Едва ли има и един човек, интересуващ се от легализиране на тревата за медицински цели, който не употребява веществото за лично удоволствие. Разбира се, ползите от пушенето на трева според тях са огромни и очакваме да внесат и предложение за медицинската й употреба в училищата, поне веднъж дневно като превантивна мярка срещу глаукома, да речем…Та след 60-те си години, детето да си е добре с очите. Не иронизирам...давам им идея, която те може би вече са прокарали, де. Знам. ..знам, знам...за историята, че е „по-полезна” от алкохола и цигарите, че няма 100 % доказателства, че влияе неблагоприятно върху репродуктивните фунцкии и белите дробове, бъбреците, черния дроб, сърцето...паметта и прочие. Нека бъдем бели мишки и да изтестваме ползите и вредите. Лошо няма, демокрация е. Аз не виждам нищо полезно в изсушаващ организма психо-активен растителен продукт, носещ след себе си сърцебиене, обезводняване, глад, белодробни проблеми и замечтаност, която явно не можем сами да намерим, неуслужлива памет или липса на такава. Всички сме опитвали коз...поне повечето, но някои стигат до извода, че след университета не се живее така. Няма да засягам темата с психичните заболявания вследствие употребата на марихуана...много ще бъда проклинан, а лошо никому не мисля. Нека това е личен анализ за всеки. И 50 грама водка на ден са полезни, ама има бая алкохолици.

Обществото е зрял морало-социален организъм, което допуска определени форми на отклонение. Етанолът и тютюнът в по-голямата част от света са достатъчни форми на обществено отклонение, но явно не ни стигат.

Алкохолът и тревата, и цигарите, и к’во ли не, са бич на стресираното съществуване.

Нека всеки опита, нека емпирично изследва магията на тези вещества и алопецията на празните ни глави бъде доказателство за мъдрост, а не за заболяване. И нека бъдем малко по-отговорни към подрастващите, защото те не са били на нашите години, а ние сме били на техните.

Аз гласувам за декриминализацията на марихуаната и за криминализацията на „свободомислещите” лицемери.

 

 

 

 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.