За 3 седмици газираните напитки могат да съсипят здравето ви!

За 3 седмици газираните напитки могат да съсипят здравето ви!
02-03-2015г.
108
Лентата

Учени от Харвардския университет установиха, че газираните напитки са вредни и причиняват десетки негативни последствия върху организма.
Ето какво се случва при всекидневна консумация на газирано...

Анализът на специалистите показва, че нездравословните напитки съдържат високо количество фосфати, които са основната причина за преждевременното състаряване. Всъщност фосфатите влияят негативно върху всички органи в организма ни.

Вреда нанасят и на сърдечно-съдовата система, обясняват още експертите.

Диетолози съобщават, че редовното пиене на газирано е толкова вредно, колкото пушенето, наднорменото тегло, продължителното обездвижване, мазните храни и консумацията на алкохол.

Множество научни трудове, посветени на връзката между диабета и газираните напитки разкриват, че главна причина газираното да е опасно се крие в количеството и качеството на захарта, съдържащо се в напитките.

Също така честата консумация на газирано може да довете до остеопороза и до разрушаване на зъбния емайл.

Учените казват, че здравословното хранене НЕ включва газирани напитки, защото те съдържат куп оцветители, консерванти, подсладители, ароматизатори и други химически съставки.

Просто заместете газираното с чиста питейна вода или зелен чай.

Изследователите алармират още, че две кутийки газирана напитка на ден, консумирани в период от три седмици са напълно достатъчни, за да нанесат сериозни поражения върху здравето на човек.

Лекарите съветват родителите да дават на децата си само вода, за да намалят нивата на захар в кръвта и предупреждават,че малчуганите не трябва да пият газирани напитки.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.