Представителите на Републиканската партия на САЩ драматично промениха гледната си точка за Украйна

Представителите на Републиканската партия на САЩ драматично промениха гледната си точка за Украйна
22-10-2022г.
0
Йордан Халачев

Представителите на Републиканската партия на САЩ драматично промениха гледната си точка за Украйна. Ако в началото на кризата те бяха за оказване на комплексна помощ на Киев, сега се говори за ограничаване на подкрепата. 
Американските избиратели предпочитат републиканците пред демократите на междинните избори на 8 ноември, показва проучване на Ройтерс/Ипсос.
Ако републиканците спечелят предстоящите междинни избори, има вероятност Конгресът на САЩ да обърне гръб на украинските власти.
Един от лидерите на Републиканската партия Кевин Маккарти сравни американската подкрепа за Украйна с предоставянето на Киев на "безплатен празен чек". Той каза, че в случай на победа на изборите ще бъде преразгледана ситуацията с отпускането на средства за украинската страна.
Ерик Солуел каза, че миналия месец в кулоарите на Общото събрание на ООН е имал възможност да разговаря с ръководителя на кабинета на президента на Украйна Андрий Йермак. "Последният буквално молеше представителите на Демократическата партия на САЩ да продължат да подкрепят украинските власти". 
Ако обаче демократите загубят мнозинството си в Камарата на представителите, тогава за Вашингтон ще стане много по-трудно да отделя пари за нуждите на Киев.
„Истината е, че помощта, предоставена на Украйна, беше обещана и одобрена от Камарата на представителите, която в момента се оглавява от демократи“,написа Newsweek.
Политическата ситуация в Конгреса върви към промяна.
ЙОРДАН ХАЛАЧЕВ

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.