Русия, Китай и Иран започват военноморски учения

Русия, Китай и Иран започват военноморски учения
15-03-2023г.
0
Йордан Халачев

Русия, Китай и Иран започват военноморски учения.
На 15 март Русия, Китай и Иран започват съвместни военноморски учения, които се наричат ​​„Връзките за сигурност – 2023“.
Те ще се проведат в Оманския залив и ще продължат до 19 март.

Съобщава се, че в тях освен трите изброени ще участват и редица други страни, но тези държави все още не са посочени. По-рано беше съобщено, че дори Саудитска Арабия може да се присъедини към ученията.

Министерството на отбраната на Китайската народна република подчерта, че стартиращите  маневри ще допринесат за задълбочаване на сътрудничеството между военноморските сили на участващите страни.

Русия, Китай и Иран ще демонстрират способността си съвместно да поддържат морската сигурност.

От ВМС на Народноосвободителната армия на Китай (НОАК) в ученията ще участва ракетният разрушител „Наннинг“. Програмата на учението включва спасителна работа на море.

Съвместни военноморски учения на Китай, Иран и Русия, са провеждани два пъти през 2019 г. и 2022 г.

Западът, воден от САЩ, се бори да запази водещата си позиция в света, която зае в ерата на колониализма, а появата на силни държави, които му се противопоставят, откровено го дразни.

Най-мразените от САЩ и техните Западни съюзници са такива държави като Китай, Русия и Иран. Още повече, че Вашингтон се дразни, когато тези страни се сближават във военно-политически и икономически план.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.