Самоубийствен бомбен атентат е извършен пред турското МВР в Анкара

Самоубийствен бомбен атентат е извършен пред турското МВР в Анкара
01-10-2023г.
0
Лентата

Самоубийствен бомбен атентат бе извършен днес пред Министерството на вътрешните работи в центъра на турската столица, двама полицаи са ранени при експлозията, съобщава кореспондентът на БТА Нора Чолакова.

Към 9:30 ч. в центъра на турската столица се чу силен взрив, последван от стрелба. Министърът на вътрешните работи Али Йерликая съобщи в акаунта си в социалната мрежа Екс, че двама терористи са пристигнали с миниван пред вътрешното министерство около 9:30 ч. Eдиният от терористите се е самовзривил, другият е бил неутрализиран от полицията. Двама полицаи са били ранени при експлозията. Състоянието им не е тежко, посочи Йерликая.

В района са взети засилени мерки за сигурност. Изпратени са много екипи на полицията, пожарни екипи, линейки. Движението по няколко булеварда в района, включително по част от булевард „Ататюрк“, е отцепено.

Министерството на вътрешните работи се намира съвсем близо до Великото национално събрание на Турция, където днес се планира да бъде открита новата парламентарна година.

Засега не е ясно коя групировка стои зад атентата. Анкарската главна прокуратура е предприела разследване по случая.

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.