ШПИОНИРАНЕ ОТ ДОМАКИНСКИ УРЕДИ!

ШПИОНИРАНЕ ОТ ДОМАКИНСКИ УРЕДИ!
21-12-2022г.
0
Петър Симеонов

 В интернет отдавна има статии за това как експертите поставят снифър (устройство за анализ на предавана информация) на поток, който се изпраща от „умния“ телевизор някъде в интернет. И установи, че той изпраща много данни. Дори ако отметката „разрешаване на изпращане на данни“ е премахната в настройките, потокът не отслабва. Това е само за успокоение на собствениците на тези телевизори. Въпреки че тук вече е трудно да се каже - кой на кого е собственик: човек на телевизора или обратното.
 [И какво да правя с тези телевизори сега?] Е, например, не го свързвайте с интернет, но той самият все още не знае как да се свърже. Въпреки това, може би скоро ще започнат да правят телевизори с вградена SIM карта, каквито са автомобилите днес. Тогава прекъсването на връзката с интернет няма да работи. Във всяка скъпа нова кола днес има "зашита" SIM карта, която не можете да изключите - колата просто ще откаже да работи. И както знаем от WikiLeaks, това означава възможност за външен контрол на тази машина – ЦРУ, Правителство или хакери, няма значение.
Телевизорът все още ви иска парола за интернет. Официално, например, за сваляне на филми. Между другото, той не се интересува дали са пиратски или не, той ще ги изтегли, но след това може да ви предаде на служителите на реда. Те ще кажат на Samsung да сътрудничи и той ще го направи.
 [Хората се притесняват, че телевизионната камера ги следи през цялото време - какво и кой какво прави пред тях на дивана. Трябва да залепите с тиксо камерата, нали?]
Можете да залепите камерата, ако я намерите. Някой експерти твърдят, че в лед панела са монтирани много миниатюрни камери, а и има и микрофон! 
 На повечето телефони не може да се извади батерията. Това е направено умишлено. Натискате бутона "изключване", но дали наистина се е изключил - не знаете. Да, той е тъмен. Какво от това? В това състояние все още се обменят данни, телефонът може дори да прави снимки и други подобни.
 Модерният телефон има няколко нива на комуникация с оператора. Има например много слабо ниво на "сигнал". Необходим е за SOS сигнал или търсене на изгубени в гората. Почти винаги работи. И тази функция е доста обвита в мъгла, почти нищо не се пише за нея.
 Какво трябва да направи един обикновен човек? Вероятно запечатайте камерите, носете специален „блокиращ“ калъф за телефона със себе си на важни срещи. Не публикувайте снимки на вашето семейство. Не се забърквайте с камерите. Помнете в какъв свят живеем, бъдете много внимателни и научете децата си, че в новия свят не всичко е в услуга на човека

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.