Синдром на доброто

Синдром на доброто
06-03-2024г.
0
Мартин Карбовски
Веднъж една приятелка ми каза: искам да имам свръхчовешки сили на филмов герой, за да въздам справедливост над всички, които унижават и унищожават тази страна.
Представих си я като superwoman, малко тръткава, несимпатична и луда, но бореща се със своите свръх сили срещу свръх силите на Бойко Борисов и Пеевски.
Ако преди години на истината и справедливостта им трябваха 300 години, за да излязат на дневен ред, сега същата справедлива сила работи за две три години. Заради технологиите, не заради увеличаване броя на рицарите на истината.
Забелязвате ли, че ДОБРОТО печели?!
Относително е кое е доброто, ясно. 
Но постепенно гламавите нелогични постановки на американските демократи започнаха да се чупят като вафли.

Примерно днес Виктория Нюланд слиза от сцената. Една трагедия, започната със същата вещица продължава. Но вещицата е гола, безсилна и стара. 

Видяхте ли, че съдът позволи на Тръмп да играе в президентската надпревара? Ето, синдромът на Доброто вече н мъждука, то свети там нещо, има шанс.
Войната не е така жестока, сякаш не е. От кои хора сте? От тези, които смятат, че губят или от тези, които печелят?
Истината е, че няма печалба и загуба. Доброто надделява над злото. Не без помощта на мравките. Не без помощта на тебе, който четеш.
 
Махалото никога не отива докрай в зоната на злото и смъртта, което за мен е доказателство за наличността на Бог. Отметката е вярна - щом не умираме заедно от отровен газ, значи Бог беше тук вчера. О, и може да му се надяваме и утре.
Стига да не полудяваме по фашисткия начин - да искаме тия да умрат, ония да изчезнат. Явно идеята е да се седи заедно в това, яйце, което някои хора наричат планета.
Аз не мога да разбера хората, които не вярват в Бог.
Бог е още едни разговори - докато се мразим. Което ние (или Той!) си даваме всеки ден като шанс. Е, някои хора губят. Но те са само тия, които винаги, всеки ден, във всяка идеология са мразели нещо без причина. Водели са война на чужда територия. И не става въпрос за територия на чуждо племе.
Има територия, която е на Бог. И тя е мястото, където логиката е да обичаш. Там друго не можеш да правиш. А ако мразиш - губиш.
Просто е. Кое не разбирате? 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.