СИЯРТО, РАДЕВ, ФИЦО

СИЯРТО, РАДЕВ, ФИЦО
01-06-2024г.
0
Мартин Карбовски

Ти, който четеш това, имаме новина за тебе. 

Ако има ядрена война, ти ще си си купил билет за първия ред. Купуваш го в момента - с мълчанието си, с идеята, че всички са маскари, че няма за кого да се гласува, че нищо не зависи от тебе. 
Така е. Защото мълчиш.

Тук таме в Европа, покрай Унгария и Италия някой се опитва да откаже билета за първия ред. Сиярто е външен министър на Унгария и каза, че е ужасен от разговора за възможна ядрена война. Фицо беше прострелян за отказа си да дава още оръжия за войната. Радев каза нещо за мир и детски пистолети - никой не го цитира докрай, но веднага медиите-милионери на новия европейски райх ги посочиха като част от някакъв план на Кремъл. 
Да, всеки мирен план е план на Кремъл - което е отвратително, нали.

Срещу тия тримата самотници седи мълчанието на цели групи и народи. Просто хората не са ужасени като Сиярто. Не знаят какво ще стане, както знаеше Фицо. Или като у нас - всички смело и с някаква надежда се втурват в едно бъдеще, в което най-добре да знаеш колко секунди имаш, преди да издърпаш шплента на гранатата. И у нас, и в цяла Европа всички тихо подклаждат една война, сякаш е малка война и ще бъде по-добре да е голяма война. И всички вкупом у нас, освен Радев, са забравили думата “мир”.

Неангажираното отношение към геополитиката в моята страна е психическа болест. Лудостта е зараза, небрежността към ескалацията наоколо е некрономикон. Но когато една нация умира, тя не знае думи като некрономикон. А ще й се налага скоро да избира снимка за некролога си. Дотам се сещаме, друго за нас няма.
Днес в Унгария се проведе стохиляден митинг за мир. В България се проведоха само няколко задръствания.

Война, бе хора, говори се за война, не за разходка в гората. Не ги ли чувате - всички говорят за война, все едно животът ви се продава в хранителната верига на ъгъла. И оттам може да си вземете друг.

Гледам ви и си мисля - така може да се живее само ако нямаш деца. Или си забравил, че имаш деца. И като си забравил, тия тримата само пречат да вечеряме. Сиярто, Радев, Фицо.
Няма да ви цитирам Орбан от днес - сами си го прочетете.
Ако имате деца.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.