СМЯНА НА МЕСТАТА

СМЯНА НА МЕСТАТА
30-09-2022г.
0
Мартин Карбовски

Минаха само 33 години от победата на демокрацията.

Но 2022-ра се усеща като 1982-ра и дори преди това. Има само малка разлика и тя е ясна - смяната на местата.

Преди малко Байдън направи изявление, в което свърза ураганите с ваксините. Имаше някаква логика - в сезона на ураганите може да настинете. Но сенилността на американския президент вече е очевидна. Но никой не говори за нея. Както за Константин Черненко не се говореше официално, че е сдал багажа. Черненко беше ръководител на КПСС и СССР в началото на 80-те. Смяна на местата.

Черненко беше сенилен и бавен, като него Байдън често се обърква, но има още нещо - видеото с изявлението на Байдън за ураганите и ваксините беше свалено след броени минути. 

Цензурата на СССР преди разпадането беше същата. Смяната на местата - просто ще ми извади очите, невероятно повторение на събитията от младостта ни - само палачинката е наобратно. 

През 70-те години на миналия век САЩ водят война във Виетнам. Хиляди младежи, подлежащи на мобилизация бягат в Канада и горят повиквателни. Днес Русия интервенира в територии на Украйна, където се говореше предимно руски. Цялата пропаганда на света, към който принадлежим, ни задължава ние да осъдим агресията на Русия  и да поощрим бягството от военна служба под пагона на Путин. 

Точно като преди - просто имаме само и единствено смяна на местата. Ние сме същите, правим същите оценки, но този път не сме на страната на СССР, а сме на страната на САЩ. И най-страшно е, че от нас се очаква същия плам, както беше през седемдесетте на миналия век. “Долу Линдън Джонсън” беше тогава, сега е “долу Путин”. И тогава и сега, ако не викаш с тълпата - ти си национален враг.
През 70-те и началото на 80-те у нас в петък даваха руски новини, без превод. Вместо “По света и у нас” даваха информационна емисия “Время”.

Смяна на местата днес - забранени са всички новини от Русия, разрешени са само когато там има протести срещу режима. Именно това показваше през седемдесетте години програма “Время” от Останкино - бунтове по улиците на Вашингтон, Париж и Лондон. Успехи у нас, проблеми при тях.  Сега се смениха.

А иначе у нас вече не само в петък - всички новини са американски. Дори тия от Каспичан. 

През 70-те и 80-те руската пропагандата ни плашеше, че американците ще ни нападнат. Днес амерканският Фейсбук е пълен със страшни неща за Русия и усещане, че ще бъдем нападнати. Смяна на местата. 

Атомната бомба на комунистите беше добра бомба, а ракетите Круз на капиталистите бяха лоши ракети. Ама това беше преди. Сега бомбата на либералните американци ни пази, а ракетите на консервативните руснаци са отвратителни. Живеем във виц, който не помним.

Има и неща нови - въпреки смяната на местата. Нови са фактите, че нашия АЕЦ е затрит наполовина. Ново е, че нямаме самолети. Ново е, че нямаме армия, нямаме граница, нямаме земеделие, нямаме животновъдство, имаме хранителни вериги с чужди стоки. Френско масло по десет лева. Това е нещо ново. Старото е, че имаме олигархия, синовете на червената аристокрация, които днес са най-горещи привърженици на смяната на местата. И пропагандират като ЗКПЧ-та, че нещо се е променило и сме на вярната страна на историята.

Трябва да признаем, че са прави. Нещо се е променило. Промяната е следната :
Ние сме с три милиона по-малко и изборите не са задължителни. 

Толкова за промяната за 33 години. Всички друго е същото, просто един ботуш дойде на мястото на другия. Смяна на местата.

Мисля, че на ботуша това му е работата. Да стъпва на врата на народите. Но ние с това сме известни за разлика от другите народи - обичаме ботуша, на нас ботуш ни дай. Чие производство - няма значение.

Сменяй местата. Байдън ли чакаме днес за изявление или кой беше?! Все тая. Който не го дават в пряко включване по телевизора - той е враг.

Ориентирайте се, ако обичате.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.