Соня Колтуклиева за ПП: Заробихте поколенията със заеми

Соня Колтуклиева за ПП: Заробихте поколенията със заеми
24-11-2022г.
0
Соня Колтуклиева

"ГЕРБ са импотентни. Видя се, че не могат да съставят кабинет”. Тъй рече Асен Василев. 
А вие като създадохте кабинет на 13 декември 2021 г., та какво?
Още през март се изпокарахте кой да стане управител на БНБ; уж се бяхте разбрали за Любомир Каримански, а предложихте Андрей Гюров, после го оттеглихте. Никой не беше избран. Националната банка продължава да бъде ръководена от гуверньор с изтекъл мандат. 
Не успяхте един план за развитие и устойчивост да напишете. Другите държави вече харчат парите, България ги получава последна. 
Сблъскахте се при актуализацията на бюджета.  
Изпуснахте инфлацията, цените хвръкнаха неудържимо нагоре, социалните плащания не смогват да ги настигнат и до ден-днешен. 
Вкарахте посредници в търговията с природния газ, оскъпихте го. Купувахте газ от “Газпром” през чужди фирми. 
Не приехте да се доставя оръжие на Украйна, но български снаряди стигаха до Киев през оръжейни търговци от ЕС. 
Провалихте грандиозните си планове за български електромобил. Подписахте меморандум с 2 офшорни компании - Gemcorp и IP3 - за контрол над българската енергетика. 
Не построихте нищо. 
Заробихте поколенията със заеми. 
На 6-я месец Слави Трифонов оттегли министрите си от кабинета. Един от министрите му отцепи петима депутати. Станахме свидетели на най-безогледното търгашество на народни представители в най-новата история на България.
1 милион за съветници, половин милион за полети с правителствения самолет, управление от любовници+приятели от детството+кумове и кумци+бизнес-партньори. 
Кирил Петков обяви, че мафията е пробила “Има такъв народ”. Гроздан Караджов показа колко порочно се е управлявала държавата. Кирил Петков прогласи, че Слави Трифонов му е казал: “Къде е моят милиард?”. Слави Трифонов показа скандални смс-и от Кирил Петков. Христо Иванов се оплака: шокиран съм от разкритията на служебния министър Росен Христов за газовите сделки, ние нищо не сме знаели. 
Тошко Йорданов разкри колко безумни са били Коалиционните съвети. Никой не е водил протокол на заседанията. Сега всеки може да си твърди всичко.  
Четворната коалиция се разпадна до тройна, после до двойна. ИТН и БСП са обругавани от ПП и ДБ. И това всичкото от декември 2021 г. до ноември 2022 г., няма и година. Коалиция на Разпада. На раздорите. На ренегатите. 
Асене, ти на това ли му викаш потентност, бе?!
Я, първо да се справите с вашата преждевременна еякулация!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.