Това е гражданското общество, драги ми умнокрасиви смехурковци

Това е гражданското общество, драги ми умнокрасиви смехурковци
03-06-2023г.
0
Явор Дачков

Протестът днес трябваше да бъде пред централите на ПП и ДБ. 

Собствените им избиратели бяха брутално и цинично излъгани. 

Разбирам, че човек от суета не може да признае собствената си глупост, но да обвинява Путин и Радев за нея ми се вижда още по-глупаво. 

Най-големият грях на умните и красивите бе, че превърнаха идеята за гражданско общество в празно клише, а техните оредяващи избиратели пред президентството днес го доказват. Ако бяха истински граждани, сега те трябваше да са пред централите на своите лидери и да им искат оставките, заради безкрупулния им  съюз с мафията, както сами я наричаха. 

И то в името на правосъдна реформа, което граничи с дебилизъм. 

Да не говорим, че протестът им от антируски позиции срещу убеден евроатлантически президент, който интегрира България плътно в американската инициатива "Три морета", насочена срещу Русия, граничи с дебилизъм на квадрат. 

Протестите от 2013 г. доведоха на власт модела Борисов-Пеевски, а протестите от 2020 г. изпраха престъпленията на този модел, което пък граничи с дебилизъм на n-та степен. 

Да бягаш от тези истини, отклонявайки вниманието от тях с президента и Путин е елементарен трик на хора, които са скъсали връзка с реалността, катастрофирали са в нея, не могат да признаят от честолюбие, че настъпват една и съща мотика няколко пъти, поради което се озлобяват срещу всичко и всички, които чувстват като свое изобличение. Радев каза няколко очевидни думи по адрес на безобразията на техните лидери, когато им връчваше мандата и сектата го намрази, защото я описа и каза истината за политиката им. 

Ако хората на площада днес бяха истински граждани, щяха да подкрепят Радев и да потърсят сметка от измамниците, които днес ги излъгаха и се прегърнаха с Пеевски, Доган и Борисов, срещу които говореха в продължение на години, заради което спечелиха гласовете, които имат, за да бъдат в парламента. 

Следването на истината е мерило за последователност, а не сляпото клакьорство на очевидни измамници, които рецитират клишета, в които сами не вярват. 
Това е гражданското общество, драги ми умнокрасиви смехурковци!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.